Anaheim Ducksin tuska jatkui sunnuntain NHL-kierroksella. Saku Koivu ja Teemu Selänne nostivat Anaheimin kotihallissa maalin päähän, mutta Ducks hävisi lopulta Detroit Red Wingsille 2-4. Tappio oli Anaheimille neljäs peräkkäinen ja 10:s viimeisessä 11 ottelussa.

Detroit karkasi 3-0 -johtoon ennen kuin Koivu ja Selänne osuivat toisen erän jälkipuoliskolla. Anaheim pääsi vielä kamppailun viimeisen kuuden minuutin aikana kahdesti pelaamaan ylivoimaa, mutta Red Wings kesti ja puolustaja Brad Stuart teki illan toisen maalinsa tyhjiin.

– Tämä on turhauttavaa ja melkeinpä urheilun julmaa puolta. Teimme tarpeeksi virheitä, jotka maksoivat meille ottelun. Ei sitä voi muuten kuvailla. Järjestimme taas takaa-ajon, mutta jäimme taas maalin päähän, Anaheimin päävalmentaja Randy Carlyle valitteli seuran verkkosivuilla.

Edellisessä kotiottelussaan pahasti Chicagon jalkoihin jäänyt Vancouver Canucks puolestaan antoi kannattajilleen ilon aihetta sunnuntaina. Vancouver menetti kamppailussa johtoasemansa, mutta kukisti Ottawa Senatorsin lopulta jatkoajalla 2-1.

Vancouverin ratkaisijaksi nousi ajassa 62:18 osunut hyökkääjä Chris Higgins. Puolustaja Dan Hamhuis sai kiekon Sami Salolta ja lähetti laukauksen kohti Ottawan maalia, missä Higgins ohjasi kiekon verkkoon.

Valtteri Filppula, Detroit 0+0, 0, 0, 0, 17:20

VANCOUVER – OTTAWA 2-1 ja (0-0,1-0,0-1,1-0)
Sami Salo, Vancouver 0+1, +1, 0, 2, 24:49

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.