Rauman Lukon päävalmentajan tehtävät tämän kauden jälkeen jättävä Urama seuraa pestissään SM-liigajoukkue Tapparan päävalmentajaksi siirtyvää Jukka Rautakorpea. Tällä kaudella Tapparaa valmentanut Risto Dufva puolestaan siirtyy Rauman Lukon päävalmentajaksi.

Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen pitää Rautakorven lähtöä valitettavana, mutta kehuu hänen tilallensa siirtyvää Uramaa.

– Rauli on tehnyt pitkään töitä suomalaisessa jääkiekkokentässä ja on luonteva valinta jatkamaan Jukan työtä.

Huippu-urheilujohtajan pestin lisäksi Urama ottaa vastuulleen yhden myöhemmin päätettävän nuorisomaajoukkueen päävalmentajan tehtävät.

– Halusimme hyödyntää Raulin laajaa päävalmentajataustaa ja aiempaa kokemusta alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kanssa. On hienoa että hän halusi ottaa myös päävalmennusvastuuta, sanoo Jääkiekkoliiton myös nuorten maajoukkueiden General Managerina toimiva urheilutoimenjohtaja Timo Bäckman.

Urama suhtautuu uuteen tehtäväänsä odottavaisin mielin:

– Jukka teki mahtavaa työtä. Siltä polulta on hienoa ja haastavaa jatkaa viestin viemistä eteenpäin. Pelaajat, pelaajien kehittäminen ja heidän eteen tehtävä valmennustyö kiinnostavat minua. On kunnia olla mukana viemässä koko Suomi-kiekkoa eteenpäin, mies sanoo.