YLE tiedotti torstaina tehneensä sopimuksen Sotshin 2014 talviolympiakisojen ja Rio de Janeiron 2016 kesäolympiakisojen televisioinnista. Sopimuksen myötä myös varmistui, että Suomen maajoukkueen otteluita voi jälleen katsella YLE:n kanavilta helmikuussa 2014, kun kiekkoa lätkitään Sotshissa.

Jääkiekon MM-kisat näkyivät tänä vuonna YLE:llä viimeistä kertaa ainakin toistaiseksi. Jatkossa MM-kisat ja muut jääkiekkomaaottelut ovat katsottavissa vain MTV3:n ja Canal+:n kanavilla, mutta olympiakisoja sopimus ei koske.

Toistaiseksi ei ole tietoa, nähdäänkö Sotshin kisoissa maailman parhaat pelaajat. NHL:n ja kansainvälisen jääkiekkoliiton sopimus olympiakisoista päättyi Vancouverin 2010 turnaukseen, eikä NHL ole päättänyt vielä Sotshista. Asia ratkeaa ensi vuonna NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistyksen NHLPA:n välisissä neuvotteluissa. NHL:n pelaajat haluavat olla mukana Sotshissa, joten todennäköisesti NHL suostuu lähettämään pelaajansa kisoihin.

– Henkilökohtaisesti uskon NHL-pelaajien olevan mukana Sotshissa, kommentoi kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola viime helmikuussa Sport Contentille.

NHL-pelaajat ovat olleet mukana talviolympiakisoissa Naganossa 1998, Salt Lake Cityssa 2002, Torinossa 2006 ja Vancouverissa 2010. Naganossa kultaa voitti Tshekki, Salt Lake Cityssa Kanada, Torinossa Ruotsi ja Vancouverissa jälleen Kanada. Suomi on saavuttanut NHL-olympiaturnauksissa hopeaa Torinossa ja pronssia Naganossa sekä Vancouverissa.