Carolina Hurricanesin alamäki sai jatkoa perjantaina, kun joukkue taipui kotihallissaan Buffalo Sabresille 0-1. Tappio oli Carolinalle kolmas peräkkäinen ja seitsemäs viimeisessä kahdeksassa ottelussa.

Carolina jäi nollille myös edellisessä ottelussaan Montreal Canadiensin hallissa keskiviikkona. Canadiens-tappio oli Hurricanesilta surkea esitys. Tällä kertaa joukkue pysähtyi vastustajan maalivahtiin.

– Tämän illan nolla ja Montrealin nolla ovat täysin eri otteluita. Emme saaneet kiekkoa maalivahdin taakse, mutta kaikki muu oli kohdallaan, Carolinan päävalmentaja Paul Maurice totesi seuran verkkosivuilla.

Carolinan kohtaloksi koitui Jussi Jokisen huitomisesta ottama jäähy ajassa 11:23. Jokinen ehti istua rangaistusaitiossa miltein koko jäähynsä ennen kuin Sabres-kapteeni Jason Pominville iski lähietäisyydeltä. Maalin syöttänyt Thomas Vanek (11+13=24) nousi samalla yksin NHL:n pistepörssin kakkospaikalle.

Buffalolle voitto oli kuudes viimeisessä kahdeksassa ottelussa. Sabres on vain yhden pisteen päässä Itäistä konferenssia johtavista Philadelphiasta ja Pittsburghista. Carolina majailee idän toiseksi viimeisellä sijalla.

Carolinan puolustaja Joni Pitkänen, jolla on tilillään 499 NHL-ottelua, oli sivussa neljännestä peräkkäisestä kamppailusta loukkaantumisen takia.

CAROLINA – BUFFALO 0-1 (0-1,0-0,0-0)
Jussi Jokinen, Carolina 0+0, 0, 2, 1, 17:54
Joni Pitkänen, Carolina sairaslistalla
Tuomo Ruutu, Carolina 0+0, 0, 0, 2, 16:41
Ville Leino, Buffalo 0+0, 0, 0, 0, 16:48