Hännikäinen vireessä K-Vantaan paidassa


Turkulainen TUTO Hockey jatkaa nousujohteisesti jääkiekon Mestiksessä. Viime viikolla TUTO peittosi sarjan ykkösjoukkueen KooKoon ja kolmantena majailevan Sportin. Keskiviikon Mestis-kierroksella TUTO kepitti puolestaan sarjan kakkosjoukkueen Mikkelin Jukurit maalein 6-1. TUTOn paidassa Aki Keinänen ja Derek Famulare onnistuivat kahdesti.

Vaasan Sport puolestaan koki keskiviikon kierroksella Kajaanissa tappion Hokkia vastaan osumin 4-1. Linnapaitojen maaleista vastasivat Veikko Karppinen, Jere Laaksonen kahdesti ja Jesse Häkkinen. Vaasalaisten ainokaisen ampui Juuso Mörsky.

JYP Akatemia haki pisteet Heinolasta, kun Peliitat kaatui 3-2. Ottelun voittomaalin ohjasi ajassa 54.32 Tuomas Sammalmaa JYPin liigamiehistöstä tutun Tuomas Pihlmanin syötöstä. Pihlman teki myös itse yhden maalin ja hurrikaaninutuissa onnistui myös Oula Palve. Peliittojen maalit merkittiin Samu Vilkmanin ja Joni Häppölän nimiin.

Sarjakärki KooKoo oli pitkään kiinni kolmessa pisteessä Toni Niemen ajassa 04.39 iskemän maalin myötä. Jokipojat tuli kuitenkin tasoihin ajassa 59.05 ilman maalivahtia, kun Olavi Vauhkonen tykitti 1-1-lukemat. Voittomaalikisan kautta voiton vei Jokipojat lukemin 2-1. Roope Ranta ratkaisi joensuulaisille onnistumalla rankkarikisassa kahdesti.

Kiekko-Vantaan ja SaPKon välisessä ottelussa mentiin niin ikään tasalukemissa jatkoajalle. Jokereidenkin paidassa tällä kaudella esiintynyt Markus Hännikäinen laukoi varsinaisella peliajalla K-Vantaan molemmat maalit. Antti Tenkanen sekä Toni Hyvärinen maalasivat puolestaan SaPKolle. Voittomaalikisan jälkeen kaksi pistettä nappasi K-Vantaa maalein 3-2. Toni Mäkiaho viimeisteli ratkaisevan rankkarin.

Jääkiekon Mestis keskiviikkona:

Peliitat – JYP Akatemia 2-3
K-Vantaa – SaPKo 3-2 vl.
Jukurit – TUTO Hockey 1-6
Hokki – Sport 4-1
KooKoo – Jokipojat 1-2 vl.