Espoo Bluesin huikea voittokulku jatkui joukkueen torstain kotiottelussa, jossa ”isoveli” HIFK sai taipua Barona-areenalla maalein 2-1. HIFK loi enemmän maalipaikkoja ja Markus Granlund maalasi ilmaveivillä, mutta joukkue oli auttamattoman tehoton. Blues ansaitsi voittonsa.

Bluesin puolustajalupaus Jani Hakanpää teki ottelun avausmaalin seitsemän minuutin jälkeen. Hakanpää ampui uransa ensimmäisen liigamaalinsa komealla rannelaukauksella.

Toisessa erässä HIFK hallitsi, mutta Petri Koiviston upea maalivahtipeli piti Bluesin johdossa. Kolmannen erän alussa Markus Granlund teki isoveljeltään tutun tempun kierrettyään maalin takaa ja laitettuaan kiekon salibandytyylillä sisään. Maali oli lähes identtinen Mikael Granlundin viime toukokuun Venäjä-välierän voittomaaliin verrattaessa.

Ilmaveivi toi HIFK:lle ilmeisesti liiallisen hyvänolontunteen, sillä Bluesin voittomaali syntyi vain 12 sekuntia myöhemmin. HIFK unohti puolustamisen täysin ja Roope Talaja pääsi vapaasti maalintekoon. Lopussa HIFK painoi rajusti päälle, mutta Koivisto torjui upeasti ja täysi pistepotti jäi Espooseen.

Kolme IS-tähteä sai Koivisto, kaksi tähteä Markus Granlund ja yhden tähden Hakanpää.

Blues – HIFK 2-1 (1-0,0-0,1-1)

7.15 1-0 Jani Hakanpää (Roope Talaja)
41.27 1-1 Markus Granlund (Mikael Granlund, Janne Pesonen) yv
41.39 2-1 Roope Talaja (Jari Sailio, Joni Töykkälä)

Blues: Petri Koivisto 6+14+13=33
HIFK: Mika Norja 10+5+4=22