Erikoishaastattelu: Sport-valmentaja Pasi Räsänen

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS


Vaasan Sportin päävalmentajaksi täksi kaudeksi siirtynyt Pasi Räsänen antoi SuomiKiekko.com-sivustolle haastattelun viime viikolla maajoukkuetauolla.

Nyt on jo kiva matkaa Mestis-kautta tahkottu. Miten päävalmentajan ominaisuudessa summaisit Sportin alkukautta?

Ihan aikataulussa ollaan. Se aikataulu, mikä tehtiin alkukaudesta on toteutunut. Peli on menossa eteenpäin ja ihan tavoitteiden suhteen ollaan siinä haarukassa. Pitkä on kuitenkin vielä matka ennen kuin kausi on ohi ja lopulliset tavoitteet saavutettu.

Olet sanonut kauden alussa, että tavoitteenne on neljän sakkiin runkosarjassa. Onko tätä tavoitetta kauden edetessä nyt viety eteenpäin?

Ei ole minkäänlaisia tarkennuksia. Joukkue itse teki tämän tavoitteen ja olin siitä itsekin samaa mieltä. Se on kova tavoite nuorella joukkueella ja mestaruutta puolustuvalla joukkueella. Se on iso haaste, kun joukkueessa on 16 viime vuoden mestaria. Se pitää käsitellä tietyllä tavalla. Tällä hetkellä puhutaan vain sijoista 1-4 ja sinne pääsystä.

Vaihdoit liigasta Mestikseen täksi kaudeksi ja seuraavaksi, sillä sopimuksesi on kaksivuotinen. Vaasassa on viime vuosina tapahtunut vaikka mitä. Jouduitko pohtimaan pitkästi ennen kuin otit pestin vastaan?

Ei tietyllä tavalla. Silloin jo kun oltiin Vaasassa karsinnoissa, niin sanoin omille kollegoilleni, että täällä olisi joskus mielenkiintoista valmentaa. Vaasalainen kotiyleisö ja tunnelma täällä laittaa kyllä valmentajankin yrittämään aina kaikkensa. Kun paikka aukesi, niin soitin Antti Törmäselle ja laitettiin hommat liikkeelle. Tämä on mielenkiintoinen haaste minulle.

Onko tämä myös sinulle tilaisuus näyttää, mihin pystyt päävalmentajana?

Tietyllä tavalla joo, mutta en ajattele asioita niin pitkälle. Viedään hommaa eteenpäin peli ja kausi kerrallaan. Töitä on paiskittava kovasti, jotta vaasalaisyleisön kovat tavoitteet ja odotukset saadaan toteutettua. Tämä on hyvä paikka tehdä töitä ja olen alkukauden aikana ollut todella tyytyväinen siihen, miten organisaatio on toiminut. Ilmapiiri on loistava.

Miten olet kotiutunut Vaasaan vai oletko vienyt tavaroitasi edes sinne?

Perhe ja koti on yhä Lahdessa. Myös täällä olen toki viihtynyt, kaikki puitteet ja asunnot on kondiksessa. Tietysti täytyy perhettä kiittää, että jaksavat minun työtä. Välillä käyn heitä moikkaamassa Lahdessa. Ei täältä asti ihan joka ilta tai edes joka viikonloppu kotia ajeta.