Rauman Lukon ykköshyökkääjä Perttu Lindgren palasi kaukaloon yli kuukauden tauon jälkeen 15. marraskuuta, kun Lukko taipui HIFK:lle 1-4. SuomiKiekko.com-sivusto tavoitti Lindgrenin heti haastatteluun.

Ensimmäiset pelit Lukossa maaottelutauon ja yli kuukauden loukkaantumisen jälkeen SM-liigassa, miltä peli tuntui?

Kyllä sen huomasi, että ei ole pelannut vähän aikaan. Oli vähän vielä hakemista ja pelirytmi haussa. Se ottaa muutaman pelin, ja sitten ollaan takaisin kuosissa.

Onko paikat nyt täysin kunnossa, ja voit pelata täysipainoisesti?

Ihan luottavaisin mielin olen, eikä ole mitään pelkoja, että jotain kävisi. Paikat on kunnossa. Se on vaan, kun ei ole pelannut, niin sen huomaa jäällä heti.

Missä asioissa Lukolla on mielestäsi eniten kehitettävää?

Pitäisi yleisesti parantaa pelaamista. Semmoista näennäistä pelaamista on aika paljon. Haetaan kiekkoja päädystä, mutta usein ne jää sinne omaan päätyyn. Semmoista yksinkertaista pelaamista lisää – kiekkoa pois siten, että saadaan hyökkäykset kunnolla vauhtiin ja liikkeelle. Näin saataisiin parempia maalipaikkoja vastustajan päähän.

Millä osa-alueilla omassa pelissäsi on parantamista?

Ihan kokonaisvaltaisesti pitää parantaa. Nyt panostetaan siihen, että saa vähän keuhkoja auki ja pääsee taas pelirytmiin kiinni. Uskon, että se fiilis sieltä löytyy.

Viime kaudella voitit runkosarjan pistepörssin, ja sinulta odotetaan varmasti tehoja tälläkin kaudella?

Totta kai minulta odotetaan tehoja. Mutta miksi en uskoisi, että pisteitä tulee taas. No, ei ehkä niin paljoa kuin viime vuonna. Mulla on hyvät ketjukaverit ja saatiin Latekin (keväästä lähtien loukkaantuneena ollut Lauri Tukonen) takaisin pelikuntoon, niin tilanne näyttää ihan lupaavalta.

Minkälaisia odotuksia sinulla maajoukkuepelien suhteen?

En ole kauheasti miettinyt niitä asioita, kun olen ollut loukkaantuneena. Oman joukkueenkaan pelaaminen ei ole ollut parasta mahdollista. Kuitenkin joukkueen ja oman pelaamiseen saaminen siihen kuosiin mitä se parhaimmillaan pystyy olemaan, on tärkeintä. Potentiaalia on, mutta sitä ei ole käytetty läheskään kaikkea. Niin kuin tuloksetkin antavat ymmärtää. Se on pienistä asioista kiinni. Mutta uskon kun kausi menee eteenpäin niin me tullaan takaisin.

Houkuttaako koti MM-kisat keväällä?

Varmasti se olisi yksi uran kohokohdista. Moni on sanonut, että kaikki siellä haluaa pelata. Tarjontaa on enemmän kuin tarpeeksi. Mutta en ole niin pitkälle miettinyt, ja jos niin hyvin pelaa että paikka tulee, niin sitten mennään.

Mutta se tilanne on niin kaukana vielä. En oikein voi sanoa edes, että se olisi minun päätavoite, kun on ollut niin pitkään poissa. Katsotaan nyt miten kausi menee eteenpäin ja asetetaan sen mukaan uusia tavoitteita. Tärkeintä on pysyä terveenä, ja saada kausi uudestaan käyntiin.

Miltä Leijonien otteet näyttivät Karjala-turnauksessa?

Ehdin Venäjä-peliä katsella sivu silmällä. Telkkarista on vaikea sanoa mitään pelin tasosta ja vauhdista. Viime vuonna Moskovassa, kun olin mukana, niin oltiin aika lailla jaloissa. Nyt oli kuitenkin nuori, ja kokematon porukka Venäjällä, eli ei ihan voi verrata. Suomella oli nimivahva joukkue, ja oli hienoa katsoa, kun hyvät äijät pelaavat.

Pelasit juuri HIFK:ta vastaan, jossa mm. ykkösketjussa pelasi pari maajoukkuemiestä (Mikael Granlund ja Janne Pesonen). Miltä heidän vauhtinsa tuntui vastapuolella pelatessa?

Hyvällä liikkeellä pojat pelaa, ja oli luovaa pelaamista. Sellaista vähän mitä itsekin pelattiin viime kaudella. Sitä on vaikea puolustaa, kun äijiä menee sikin sokin. Siinä sitten itse yrittää, että ei ota jäähyjä ja muuta. Vaikea on pelata tuollaista ketjua vastaan.

Onko HIFK:n ykkösketjun peli mielestäsi hyvä esimerkki kuinka peliä tulisi pelata?

Voi vastustajankin sanoa, että on hienoa katsella kuin syöttöpeli kulkee ja kaverit tietää missä toinen menee. Välillä miettii, että ”mistä se ton näki!”. Se vaan tulee jostain, kun tietää missä muut menevät.

Rauli Uraman tilalle Lukon päävalmentajaksi tulee ensi kaudeksi Risto Dufva. Minkälaisia ajatuksia tämä herättää sinussa?

En ole kauheasti miettinyt vielä ensi kautta, että ei siitä sen enempää.