Erikoishaastattelu: Lukon ykköstähti Perttu Lindgren


Rauman Lukon ykköshyökkääjä Perttu Lindgren palasi kaukaloon yli kuukauden tauon jälkeen 15. marraskuuta, kun Lukko taipui HIFK:lle 1-4. SuomiKiekko.com-sivusto tavoitti Lindgrenin heti haastatteluun.

Ensimmäiset pelit Lukossa maaottelutauon ja yli kuukauden loukkaantumisen jälkeen SM-liigassa, miltä peli tuntui?

Kyllä sen huomasi, että ei ole pelannut vähän aikaan. Oli vähän vielä hakemista ja pelirytmi haussa. Se ottaa muutaman pelin, ja sitten ollaan takaisin kuosissa.

Onko paikat nyt täysin kunnossa, ja voit pelata täysipainoisesti?

Ihan luottavaisin mielin olen, eikä ole mitään pelkoja, että jotain kävisi. Paikat on kunnossa. Se on vaan, kun ei ole pelannut, niin sen huomaa jäällä heti.

Missä asioissa Lukolla on mielestäsi eniten kehitettävää?

Pitäisi yleisesti parantaa pelaamista. Semmoista näennäistä pelaamista on aika paljon. Haetaan kiekkoja päädystä, mutta usein ne jää sinne omaan päätyyn. Semmoista yksinkertaista pelaamista lisää – kiekkoa pois siten, että saadaan hyökkäykset kunnolla vauhtiin ja liikkeelle. Näin saataisiin parempia maalipaikkoja vastustajan päähän.

Millä osa-alueilla omassa pelissäsi on parantamista?

Ihan kokonaisvaltaisesti pitää parantaa. Nyt panostetaan siihen, että saa vähän keuhkoja auki ja pääsee taas pelirytmiin kiinni. Uskon, että se fiilis sieltä löytyy.

Viime kaudella voitit runkosarjan pistepörssin, ja sinulta odotetaan varmasti tehoja tälläkin kaudella?

Totta kai minulta odotetaan tehoja. Mutta miksi en uskoisi, että pisteitä tulee taas. No, ei ehkä niin paljoa kuin viime vuonna. Mulla on hyvät ketjukaverit ja saatiin Latekin (keväästä lähtien loukkaantuneena ollut Lauri Tukonen) takaisin pelikuntoon, niin tilanne näyttää ihan lupaavalta.