SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa on tällä kertaa Espoon Bluesin kapteeni Toni Kähkönen. Haastattelussa Kähkönen muun muassa kertoo, mitkä tekijät ovat Bluesin oivan syysvireen taustalla.

Blues-kapteeni Toni Kähkönen, mistä Bluesin hyvä syysvire on löytynyt?

Ollaan löydetty yhdessä tie, millä on voitot saatu. Kaikki ovat ymmärtäneet sen, ja tietää mitä se vaatii. Isoin juttu on laittaa itsensä likoon joka peliin. Kun kaikki tekevät niin, tuloskin on sen mukainen.

Mitkä ovat joukkueen vahvuudet?

Vahvuudet ovat yhteispelaamisessa, että ollaan joukkue. Meillä ei ole mitään ns. supertähtiä tai todella taitavia yksilöitä, jotka dominoivat. Tietysti on taitavia pelaajia, mutta ei sellaisia suurempia tähtiä. Me mennään joukkueena, ja se on meidän vahvuus.

Viime kevään joukkueesta kuorittiin kermat päältä muualle, ja juuri Ville Lajunen siirtyi Venäjälle. Onko joukkueelle ongelma, että parhaat lähtevät muualle?

En tiedä onko se ongelma. Mielestäni se on hieno juttu, että lähtee kun paikka tulee. Tämä (siirto KHL:ään) oli hieno mahdollisuus Villelle. Tietenkin se on iso menetys meidän joukkueelle. Sinänsä on hienoa, että tästä joukkueesta on pelaajia lähtenyt. Se kertoo, että täällä on tehty hyvää työtä ja pelaajat menevät eteenpäin.

//

Mitä odotat Lajusen tilalle hankitulta Dale Clarkelta?

Clarke on tuttu mies jo muutaman vuoden takaa (pelannut aiemmin Bluesissa 2007-09). Tiedetään mitä saadaan. Loistava liike ja hyvä veto. Hyvä vielä, että on rightin puolen pakki ja loistava jätkä muutenkin. Sopii hyvin meidän pakettiin enkä näe mitään estettä, että homma ei toimisi.

Mitä Bluesin pitää parantaa pelissään, jotta keväästä tulee edellisen kaltainen?

Ylivoimaa. Ja erikoistilanteita muutenkin. Ne ovat iso osa peliä ja tulee keväämpänä vielä isompaan osaan. Ylivoima on tökkinyt, mutta sen eteen tehdään töitä päivittäin.

Olet pelannut parhaat pelisi kovan paineen alla playoff-peleissä. Kuinka samat tehot saadaan sinusta irti myös runkosarjassa?

En tiedä mikä siinä on. Voi olla, että jotain extraa tulee ’pleijareissa’. Olen sitä itsekin miettinyt, mutta en ole selvää ratkaisua löytänyt. Jokaiseen peliin valmistaudun samalla tavalla ja laitan itseni likoon. Välillä tehoja tulee helpommin, välillä vaikeammin.

Onko Bluesin omistajuusasiat vaikuttaneet joukkueen suorituksiin?

Silloin kun asia tuli tietoon, niin se pisti mietityttämään. Käytiin se joukkueena läpi ja jokainen sai kertoa mielipiteensä, ja se oli sillä painettu. Ei vaikuta nykyiseen tekemiseen millään tavalla.

Onko sinulla tavoitteita maajoukkueen suhteen?

Keskityn niin sanotusti jokaiseen peliin. Totta kai on suuri kunnia pelata siellä, ja se on tavoitteena taustalla, mutta ei ole jokapäiväisessä mietinnässä.

Millä Bluesin vire säilyy samanlaisena kevääseen asti?

Kaikkien pitää ymmärtää millä voitot on tullut. Pitää tehdä töitä sen eteen, että keskittyminen ja valmistautuminen ei herpaannu. Se on rankkaa, mutta eihän sen helppoa pidä ollakaan. Kun kaikki laittavat itsensä likoon joka peliin, niin hyvä siitä tulee. Me, kapteenisto ja kokeneet pelaajat, olemme suunnannäyttäjiä, ja se pitää näkyä jokapäiväisessä tekemisessä.

Haastattelu: Kai Lintinen