Minnesota Wild ei esittänyt torstaina parasta osaamistaan, mutta onnistui silti jatkamaan voittokulkuaan. Wild kukisti kotihallissaan Colorado Avalanchen 1-0 Devin Setoguchin maalin ja Niklas Bäckströmin nollapelin turvin. Täysi pistepotti oli Läntisen konferenssin toisella sijalla porskuttelevalle Minnesotalle kolmas peräkkäinen.

Minnesota laukoi kamppailussa vain 18 kertaa kohti Coloradon maalia, mutta sai lopulta yhden kiekon sisään kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. Mikko Koivu toi kiekon ylös ja jätti sen Dany Heatleylle, jonka laukaus osui Avalanche-pakki Erik Johnsoniin. Pelivälie kimposi Minnesotan kannalta sopivasti Setoguchille, joka räjäytti Xcel Energy Centerin riemuun.

Bäckström torjui kaikki 27 laukausta ja sai tililleen kauden toisen nollapelinsä.

Suomalaisvahti joutui pelaamaan varsin kokemattoman puolustuskaluston takana, sillä Minnesotan takalinjoilta puuttuivat Marek Zidlicky, Marco Scandella, Greg Zanon ja koko kauden sivussa ollut Mike Lundin.

– On hauska nähdä, kun jätkät tulevat tänne, hyppäävät kehiin ja pelaavat loistavasti. Katsokaa vaikka Freddietä. Ensimmäinen NHL-ottelu ja hän pelasi loistavasti. Ei koskaan halua nähdä kenenkään loukkaantuvan, mutta se on osa peliä ja hyvillä joukkueilla on nostaa pelaajia tilalle, Bäckström sanoi Minnesotan verkkosivuilla.

NHL-uran 24. nollapeli ei sen sijaan herättänyt suuria tunteita Bäckströmissä.

– Ainahan se on hauskaa, mutta vain kahdella sarjapisteellä on merkitystä.

MINNESOTA – COLORADO 1-0 (0-0,0-0,1-0)
MIN: Niklas Bäckström 27 laukausta/27 torjuntaa
Mikko Koivu, Minnesota 0+1, +1, 0, 2, 18:43

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.