Jokereiden 20-vuotias maalivahti Frans Tuohimaa aloitti uransa SM-liigassa voitolla Jokereiden voitettua perjantain kotiottelussaan SaiPan 4-3. Helpolla Jokerit ei päässyt, sillä altavastaajana peliin lähtenyt SaiPa esiintyi ennakkoluulottomasti ja johti toisella erätauolla vielä 3-1. Kolmannessa erässä Lappeenrannan sputnikit kuitenkin putosivat ryminällä maan pinnalle.

SaiPa oli avauserässä pirteämpi joukkue ja siirtyi Anssi Löfmanin ylivoimamaalilla johtoon. Toisen erän alussa Roberts Jekimovs teki SaiPan toisen maalin ja Ben Eavesin ylivoimakavennuksen jälkeen Jesse Saarinen osui 3-1:een.

Kolmannessa erässä Jokerit ratkaisi loistavalla ylivoimapelillään. Janne Lahti kavensi 2-3:een ja viitisen minuuttia myöhemmin tilanne oli tasan Nichlas Hardtin maalattua. Lahti vastasi myös voittomaalista, joka syntyi viisi minuuttia ennen loppua.

Kolme IS-tähteä sai SaiPan Löfman. Kaksi tähteä sai kaksi maalia Jokereille syöttänyt Ilari Filppula ja yhden tähden kaksi maalia tehnyt Lahti.

Voitollaan Jokerit nousi sarjan kärkeen. SaiPa on kolmanneksi viimeisenä voitettuaan viidestä ottelustaan vain yhden.

Jokerit – SaiPa 4-3 (0-1,1-2,3-0)

14.35 0-1 Anssi Löfman (Jarno Lippojoki, Elmeri Kaksonen) yv
25.04 0-2 Roberts Jekimovs (Anssi Löfman, Brian Salcido)
31.51 1-2 Ben Eaves (Ilari Filppula, Jeremy Dehner) yv
38.43 1-3 Jesse Saarinen (Jarno Koskiranta, Jesse Mankinen)
43.25 2-3 Janne Lahti yv
48.07 3-3 Nichlas Hardt (Pulkkinen, Niemi) yv
54.59 4-3 Janne Lahti (Ilari Filppula, Jeremy Dehner)

Maalivahdit
Jokerit: Frans Tuohimaa 6+7+4=17
SaiPa: Jere Myllyniemi 7+7+9=23

Yleisöä 8 942