Helsingin IFK tarjoili sokkihoitoa kauden surkeasti aloittaneelle Tapparalle SM-liigan ainoassa torstain kamppailussa. HIFK otti kauden toisen voittonsa lyötyään tamperelaisvieraat tennislukemin 6-0. HIFK:n ykköskentän Ville Peltonen (1+2), Kimmo Kuhta (1+2) ja Mikael Granlund (0+2) olivat punanuttujen pistekunkkuja kamppailussa.

HIFK ratkaisi ottelun heti avauserässä täräytettyään neljä osumaa. Maalijuhlat aloitti ylivoimalla Mikko Kousa vajaan viiden minuutin kohdalla. Erän jälkimmäisellä puoliskolla Toni Söderholm, Eero Somervuori ja Kimmo Kuhta tekivät maalin mieheen ja siivittivät joukkueensa 4-0-johtoon.

Ottelun kaksi viimeistä erää olivat lähinnä pelailua. HIFK onnistui vielä kuitenkin kahdesti maalinteossa Ville Peltosen ja Mikko Jokelan johdolla.

Peltonen nousi ottelussa SM-liigan pistepörssin kärkeen. Konkarihyökkääjä on kasannut kolmessa ottelussa tehot 3+4=7. Myös Mikael Granlundilla on kasassa seitsemän tehopistettä (1+6).

Tapparan Nestori Lähde taklasi puhtaasti Granlundia kolmannen erän loppupuolella. Jyrätyksi jäänyt Granlund poistui tällin jälkeen pukukoppiin.

HIFK:n Mikko Jokela kuittasi Lähteen taklauksen hyökkäämällä Tappara-pelaajan kimppuun. Jokela sai tempustaan pelirangaistuksen.

HIFK – Tappara 6-0 (4-0, 1-0, 1-0)

4.33 1-0 Mikko Kousa (Mikko Kurvinen) yv
13.51 2-0 Toni Söderholm (Ville Peltonen, Kimmo Kuhta)
14.22 3-0 Eero Somervuori (Kim Hirschovits, Turo Järvinen)
18.53 4-0 Kimmo Kuhta (Ville Peltonen)
36.16 5-0 Ville Peltonen (Mikael Granlund, Kim Hirschovits) sr
51.17 6-0 Mikko Jokela (Kimmo Kuhta, Mikael Granlund)