Pelaajaurallaan peräti viisi kertaa Suomen mestaruutta juhlinut Kalle Sahlstedt on valittu Rauman Lukon urheilujohtajaksi.

Kesällä 2018 työt aloittava raumalaislähtöinen Sahlstedt pyrkii tukemaan seuran urheilupuolta sekä tutustumaan organisaation henkilöstöön ja toimintatapoihin jo kuluvan kauden aikana, tiedottaa Rauman Lukko nettisivuillaan.

– Urheilujohtajan tehtävänä on kehittää sitä pelaajapolkua, jonka tavoitteena on kasvattaa entistä enemmän omia lahjakkaita nuoria pelaajia Liiga-tasolle. Lisäksi urheilujohtaja antaa toimitusjohtajallemme lisää aikaa keskittyä muun liiketoiminnan kehittämiseen, Rauman Lukon hallituksen puheenjohtaja Ari Salmi sanoo Lukon nettisivuilla.

Pelaajaurallaan silloisessa SM-liigassa yli 800 ottelua pelannut Sahlstedt on innoissaan uudesta virastaan.

– Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta ja lähden tähän pestiin erittäin motivoituneena. Nykyinen työni Turun Seudun Urheiluakatemiassa on hyvä ja minulla on vakivirka, joten ei tästä ihan mihin tahansa lähdettäisi. Tämä oli juuri oikealla tavalla hyvä, kova ja haastava paikka, sellainen jossa tiedän haluavani olla mukana.

Tuoreen urheilujohtajan mukaan hänen omasta pelaajaurasta on apua uudessa virassa.

Sentterinä pelannut Sahlstedt pystyi peliurallaan luomaan laajan verkoston, jonka ansiosta hän tuntee paljon jääkiekkoihmisiä ympäri Suomen.

– Lisäksi se opetti sitä näkemystä, että minkälaista päivittäisen urheilemisen tulee olla, Sahlstedt tuumii.

43-vuotias Sahlstedt on tekemisissä myös nuorten kanssa. Raumalaisjunnut antoivat jo esimerkiksi keväällä oivan osoituksen taidoistaan, sillä viime kaudella Lukko ylsi Nuorten SM-liigassa pudotuspelien avauskierrokselta aina pronsseille asti.

– Olen nuorten kanssa tekemisissä jääkiekko- ja opiskeluasioissa. Suunnittelemme ja pidämme huolen, että nuoret saavat lukio-opiskelunsa kunnialla läpi, jonka jälkeen heidän on helpompi satsata jääkiekkoon kun toisen asteen opinnot on suoritettu.

Keskushyökkääjänä pelannut Lukko-kasvatti lopetti aktiiviuransa kauteen 2009-10 KalPan paidassa. Sen jälkeen Sahlstedt kävi pelaamassa vielä yhden ottelun kaudella 2011-12 II-divisioonaa PaKassa, jossa hän nakutti messevät 3+3-tehot.