Turun järkyttävät tapahtumat ovat viime perjantaista alkaen puhuttaneet koko Suomea. Kahden ihmisen hengen vaatineella silmittömällä väkivallanteolla oli omat vaikutuksensa myös jääkiekkoon – ja jääkiekkoilijoihin.

Vain muutama tunti torilla tapahtuneen puukotuksen jälkeen Turun Gatorade Centerissä aloitettiin jääkiekon TPS Cup varsin apeissa tunnelmissa – hiljaisella hetkellä luonnollisesti.

TPS:n tähtihyökkääjän Eric Perrinin mukaan keskittyminen pelaamiseen oli kuitenkin vaikeaa. Kanadalainen nimittäin asuu aivan Turun keskustassa, hyvin lähellä järkyttävien tapahtumien paikkaa.

– Olin vain noin 50 metrin päässä tapahtumapaikasta. Olin juuri heräilemässä päiväuniltani, ja ulkona oli täysi kaaos. Kuulin sen huudon ja paniikin, ja ihmettelin, mitä ihmettä nyt tapahtuu.

– Kun sain ennen hallille lähtöä selville, mistä oli kyse, en tiennyt, mitä ajatella. Se oli erittäin traaginen tahahtuma ja hyvin shokeeraavaa. Koko viikonloppu oli yhtä sekamelskaa. On todella surullista, että tällaista voi tapahtua täällä, Perrin sanoo jääkiekon Mestarien liigan CHL:n nettisivujen haastattelussa.

Myös TPS:n vastustajajoukkue Vaxjö Lakers oli ollut lähellä tapahtumia. Lakers majoittui Turun kauppatorin viereisellä kadulla sijaitsevassa hotellissa. Vähän aikaa ottelun peruuttamista harkittiin, mutta lopulta poliisilta tuli lupa pelaamiseen.

– Hallilla kaikki olivat tietysti huolissaan läheisistään ja ystävistään ja yrittivät saada varmistuksen, että nämä ovat turvassa, Perrin kertoo.

– Lopulta kaikki olivat sitä mieltä, että pelaaminen oli hyvä ajatus. Ennen ottelua kunnioitimme uhreja hiljaisella hetkellä. Sinä iltana tunteet olivat pinnassa ja oli vaikea pelata jääkiekkoa, Perrin sanoo.

Suomessa Perrinin reaktioista kertoi ensimmäisenä Iltalehti.