Viime kaudesta uusiutunut hallitseva Suomen mestari Tappara onnistui jälleen kesän aikana pitämään kokoonpanonsa loistavasti kasassa ja lähteekin puolustamaan mestaruutta ennakkosuosikkina.

Huomio kiinnittyy erityisesti joukkueen puolustukseen, joka on liigatasolle poikkeuksellisen kova.

Tapparan top6 -puolustajat lyhyesti esiteltynä:

Valtteri Kemiläinen: Maajoukkuetason kiekollinen puolustaja. Viime kaudella Tapparan pudotuspelien tärkein puolustaja.

Otso Rantakari: Kemiläisen tavoin Liigan parhaimpia kiekollisia puolustajia. Viime kaudella 30 tehopistettä runkosarjassa.

Mikko Lehtonen: Ruotsin mestari viime kaudelta. Murtautui MM-kisoihin asti Leijonissa.

Niko Mikkola: Loisti viime kaudella KalPan finaalijoukkueessa ja nousi maajoukkueeseen asti, vaikka vasta 21-vuotias. Tulevaisuuden NHL-puolustaja.

Veli-Matti Vittasmäki: Ilveksestä siirtynyt puolustaja nousi viime kaudella uudelle tasolle ja pelasi niin ikään maajoukkueessa EHT-pelejä.

Aleksi Elorinne: Tapparan mestaruusjoukkueiden luottomies. Pelannut kahdella kaudella putkeen maajoukkueen mukana.

Kuusi puolustajaa, joista viisi voidaan laskea maajoukkuepuolustajiksi. Se on poikkeuksellista yhdelle liigaseuralle.

Kaiken lisäksi Tapparan puolustus on helppo roolittaa, kun takalinjan pelaajien joukossa on kiekollista osaamista ja fyysisyyttä oikeassa suhteessa.

Yksi liigakauden päätemoista onkin, että pystyykö yksikään joukkue pudotuspeleissä haastamaan ennakkosuosikkia pudotuspeleissä, kun sillä on tehokkaan hyökkäyksen lisäksi tämän tasoinen puolustus käytössään.

Yhtäkään peliä ei ole vielä pelattu ja paljon ehtii vielä tapahtua pitkän kauden aikana. Silti Tappara on selvä ykkössuosikki kauteen lähdettäessä.