St. Louis Bluesin suomalaispuolustaja Petteri Lindbohmin NHL-sopimus päättyi heinäkuun 1. päivä, eikä miehelle olla vielä rustattu uutta jatkosopimusta.

Blues säilytti kuitenkin Lindbohmin oikeudet tarjoamalla jatkoa (qualifying offer) kesäkuun lopussa.

23-vuotiaan helsinkiläisen tavoitteet ovat kirkkaasti vielä NHL:ssä ja keskustelut uudesta sopimuksesta on jo aloitettu.

– Se on vähän auki missä pelit jatkuvat. Agentti hoitaa asiat ja keskusteluja Bluesin kanssa on jo käyty. Saa nähdä mitä tässä käy, Lindbohm kertoo SuomiKiekolle.

Fyysisestä pelistään tunnettu 190-senttinen ja 90-kiloinen järkäle pelasi viime kaudella seitsemän ottelua NHL:n puolella, mutta tehopisteitä miehelle ei kertynyt.

52 AHL-ottelussa Lindbohm heilutti maaliverkkoja kahdeksan kertaa ja tehopisteitä hänelle tuli yhteensä 16.

Lindbohmia vaivasi kaudella ikävä olkapäävamma, joka hoidettiin sesongin päätteeksi leikkaamalla.

– Kauden jälkeen tuli pieni olkapääoperaatio. Sitä kuntouttaessa tämä kesä on mennyt. Se ei ole haitannut treenaamista kuitenkaan, mutta oon joutunut vähän muuttamaan harjoittelua. Olkapään ehdoilla ollaan menty, Lindbohm sanoo.

Uuteen sopimukseen olkapäävamma ei kuitenkaan miehen mukaan vaikuta.

– En usko, että olkapää vaikuttaa NHL-sopimuksen saamiseen. Syyskuussa mun pitäisi olla pelikunnossa.

Lindbohmin tavoitteet ovat selkeästi NHL:ssä, mutta ensi talvella Etelä-Koreassa järjestettävät olympialaiset siintävät kuitenkin mielessä.

– Kyllä ehdottomasti olympialaiset kiinnostaa. Ne ovat urheilijalle yksi tavoite ja olisi hieno asia päästä pelaamaan siellä. Se on takaraivossa, mutta oma unelma on pelata silti NHL:ssä.