Suomalaishyökkääjällä Erik Haulalla tämä kesä on tuonut vastaan ison muutoksen.

Vegas Golden Knights poimi hänet kesän laajennusdraftissa itselleen.

Haula lähti Pohjois-Amerikkaan jo vuonna 2008. Asuinpaikka on ollut koko ajan Minnesota, missä hän pelasi muun muassa yliopistotasolla ennen NHL-uran alkua.

– Minnesota on kotini. Siellä ollaan niin vahvasti kiekossa mukana ja rakastin siellä olemista. Fanit ovat olleet aivan uskomattomia. On varmasti erikoista pelata heitä vastaan, Haula puhui NHL.com:n haastattelussa.

Golden Knights kohtaa Wildin Minnesotassa 30. marraskuuta.

– Se tulee nopeasti vastaan. Sitä on varmasti innoissaan ja samalla hieman hermostunut. On ollut mahtava kuulla fanien kommentteja ja kaikkeja viestejä, joita olen saanut.

Haula solmi nopeasti laajennusdraftin jälkeen kolmen vuoden mittaisen sopimuksen Golden Knightsin kanssa.

Vegasissa edessä on täysin uusi ympäristö, sillä Golden Knights aloittaa syksyllä oman NHL-taipaleensä.

– Se on hyvin jännittävää, Haula sanoi Vegasista.

– Rakastan aina Minnesotaa, mutta odotan innolla uutta alkua. Tuolla rakennetaan kaikki aivan tyhjästä. Mielestäni tuo on mainio mahdollisuus kaikille. Pitää vain saada homma rullaamaan ja viettää aikaa jätkien kanssa, jotta saamme joukkueen yhtenäiseksi. Olen erittäin innoissani tästä ihan oman urani kannalta.

Viime kaudella Haula alkoi jäädä pienempään rooliin Wildissa, jossa hän nakutti 72 ottelussa tehot 15+11=26.

Golden Knightsissa Haulalla on tarjolla todennäköisesti kakkos- tai kolmossentterin rooli.

– Annan kaikkeni harjoitusleirillä ja saa nähdä, että miltä paikalta sitten aloitan. Harjoitusleiri tarjoaa mainion mahdollisuuden ihan kokeneemmille kavereille tulla ja taistella paikoista. Tässä tuntuu siltä, että alkaa olla jo valmis tulevaan.

Haula on pelannut viime viikkojen aikana Minnesotassa Da Beauty League -kesäliigaa, jossa on mukana paljon NHL-nimiä. Ensi kuun puolella ura Vegasissa käynnistyy todenteolla, kun harjoitusleirit pyörähtävät käyntiin.

– En malta odottaa sitä, että kausi käynnistyy, Haula tunnelmoi.