NHL:ssä Carolina Hurricanesia ei ole nähty pudotuspeleissä sitten kauden 2008-09. Tämän jälkeen kolme eri valmentajaa on ollut seuran peräsimessä, mutta tulokset ovat jääneet nihkeiksi.

Viime vuosien aikana Hurricanes on tuonut jalkeille uutta runkoa, jota johtavat nuoret pelaajat, kuten Jeff Skinner, Victor Rask ja Sebastian Aho.

Tulevaan kauteen lähdettäessä yksi kysymys on ollut se, että kuinka paljon Hurricanesin nykyiselle päävalmentajalle Bill Petersille annetaan aikaa seuran peräsimessä?

Peters on toiminut Hurricanesin luotsina kolmen kauden ajan. Näin kovin tuoreena nimenä häntä ei voi enää pitää.

– Mielestäni Bill Peters on helkutinmoinen valmentaja, enkä laittaisi häntä mitenkään tuliselle penkille tai minkäänlaisen uhan alle. En ollenkaan. Hän on näyttänyt sen, että hän on erittäin hyvä valmentaja nuorelle joukkueellemme. Mielestäni hän ei ole vastuussa siitä, ettemme ole olleet pudotuspeleissä parin viimeisimmän kauden aikana. Tuossa pitää muistaa se, että minkälaisen tilanteen keskellä olemme olleet, kun olemme rakentaneet uutta runkoa, Hurricanesin GM Ron Francis sanoi News & Observerin mukaan.

Vaikka Francis antoikin luottamuslauseen Petersille, on silti fakta se, että Hurricanesilta pitää odottaa parempia otteita jatkossa.

Tätä Hurricanes tavoittelee entistä vahvemmalla joukkueella. Kesän aikana Carolina on napannut itselleen Justin Williamsin, Marcus Krugerin, Trevor van Riemsdykin ja uudeksi ykkösvahdikseen Scott Darlingin.

– Peters on hyvä valmentaja, eikä häntä voi syyttää Hurricanesin nihkeistä vuosista. Silti. Voi vain katsoa sitä, miten paljon valmentajille on annettu aikaa tapauksissa, joissa joukkue ei ole edennyt pudotuspeleihin. Tähän voi lisätä sen, että Hurricanes on vahvistunut kovasti kesän aikana. Yksinkertaisesti Hurricanesin pitää alkaa voittaa. Nopeasti, NBC Sportsin toimittaja Adam Gretz linjaa.