NHL-seura Arizona Coyotesille nimitetään ensi kaudelle uusi kapteeni, sillä aiemmin virkaa hoitanut Shane Doan ei saanut seuralta uutta jatkosopimusta.

Doan ehti toimia Coyotesin kapteenina kaudesta 2003-04 lähtien.

Nyt Doanin seuraajaksi ollaan viemässä ruotsalaista tähtipakkia Oliver Ekman-Larssonia.

– Nuorempana en edes unelmoinut tuollaisesta. Se olisi aivan uskomatonta ja huikea kunnia, Ekman-Larsson sanoi mahdollisesta nimityksestä NHL.com:lle.

– En aio kuitenkaan muuttua mitenkään. Jos saan tuon roolin, niin olen vain oma itseni. Yritän jatkaa sitä, mitä olen tehnyt viimeisten seitsemän vuoden ajan täällä. Jos saan C-merkin, niin se on varmasti seuraus siitä, että täällä pidetään persoonastani. Samalla tämä tuntuu siltä, että jotain uutta on tiedossa.

Ekman-Larssonin ympärillä on tapahtumassa myös muita muutoksia, sillä hänen vierelle ollaan istuttamassa uutta pakkiparia. Coyotes teki kesällä vaihtokaupan Chicago Blackhawksin kanssa, jossa Coyotes lähetti Chicagoon puolustajan Connor Murphyn.

Coyotes sen sijaan sai itselleen ruotsalaispuolustajan Niklas Hjalmarssonin.

Seuran GM:n John Chayka on kertonut Ekman-Larssonille, että Hjalmarsson toimii hänen pakkiparinaan ensi kaudella.

– Olen todella innoissani siitä. Hänen vierellään on todella helppo pelata. Hän puhuu paljon, hän on hyvä luistelija ja hän pystyy liikuttamaan kiekkoa. Näkisin, että hän on varsin aliarvostettu.

– Mielestäni hän oli erittäin hyvä hankinta meiltä. Hän pystyy auttamaan nuorta joukkuetta kehittymään paremmaksi ja paremmaksi. Voimme oppia häneltä paljon, sillä hän tietää sen, mitä voittaminen vaatii, Ekman-Larsson hehkuttaa Hjalmarssonia.