Lue lisää:
Kovan prässin läpikäynyt Pekka Rinne unohtumattomasta keväästä – ”Pelasin urani parasta lätkää”
Pekka Rinteeltä kovia sanoja NHL:n olympiapäätöksestä: ”Olemme pelinappuloita”
Pekka Rinne puhuu tulevaisuudestaan: ”Sitten en tiedä yhtään, että miten ura jatkuu”

NHL:ssä Nashville Predatorsin maalilla on jo saatu maistiaiset todellisesta suomalaistaistosta.

Seuran pitkäaikainen ykkösmaalivahti Pekka Rinne on saanut kirittäjäkseen Juuse Saroksen.

Viime kaudella Saros, 22, pystyi syrjäyttämään tshekkivahti Marek Mazanecin, joka tippui maalivahtihierarkiassa kolmanneksi.

– Juuse on poikkeuksellinen nuori jätkä. Hän on pystynyt pelaamaan jo NHL:ssä ja hän on tehnyt pientä läpimurtoa myös. Meillä on todella hyvä ystävyyssuhde hänen kanssaan. Hän on kova tekemään hommia, Rinne puhuu Saroksesta SuomiKiekko-sivustolle.

Saros itse on kertonut, että hän piti nuorempana Rinnettä isona idolinaan.

Kaksikko teki ensimmäistä kertaa kunnolla yhteistyötä kevään 2014 MM-kisoissa, jolloin molemmat olivat mukana Leijonien maalivahtiosastolla.

Predatorsissa Saros taistelee nyt peliajasta nuoruuden esikuvaansa vastaan.

– Onhan se totta kai kivaa, että meistä on tullut kavereita, mutta ei se sitä kilpailutilannetta muuta miksikään. Samalla tavalla taistellaan niistä peliminuuteista, oli siinä vierellä kuka tahansa, Rinne painottaa.

[nosto tasoitus=”vasen”]Meistä on tullut kavereita, mutta ei se sitä kilpailutilannetta muuta miksikään. Samalla tavalla taistellaan niistä peliminuuteista, oli siinä vierellä kuka tahansa.[/nosto]

Vaikka asiaa kääntelee millä tavalla tahansa, fakta on, että Rinteellä alkaa olla jo ikää mittarissa. Kempeleläinen täyttää marraskuussa 35 vuotta. Saroksen sen sijaan voi laskea edelleen kovan luokan lupaukseksi.

– Toivon, että tulevaisuudessa Juuse olisi Nashvillen kivijalka. Totta kai itse yritän pelata niin hyvin kuin pystyn ja yritän pitää paikkani. Juuse on näyttänyt, että hän pystyy jo nyt pelaamaan NHL:ssä. Se tietää omalta osaltani sitä, että mun pitää pystyä pitämään oma tasoni ja paikkani, Rinne miettii.

Eli et välttämättä ajattele asiaa sillä tavalla, että Juuse vain tulee ja vie paikkasi jossain vaiheessa?

– En missään nimessä. Olen omalla kohdallani ylpeä siitä, että olen pystynyt pelaamaan tuolla NHL:ssä pitkään ja olen pystynyt olemaan ykkösmaalivahtina. Tiedostan sen, että jossain vaiheessa tulee se hetki vastaan, kun joku ottaa sen mun paikan. Toivon, että se olisi Juuse.

– Ei tuota kuitenkaan mieti mitenkään sen kummemmin. Ihan normaalisti sitä valmistautuu taas uutta kautta varten. Ei sitä tietenkään halua olla mitenkään itsekäs, mutta fakta on, että kyllä sitä haluaa pelata. Ihan sama juttu on Juusen kohdalla.

– Se vie meitä molempia eteenpäin, Rinne summaa kilpailutilanteen.