Kuten SuomiKiekko myöhään eilen illalla kirjoitti, sopi Edmonton Oilers ja sen saksalaistähti Leon Draisaitl pitkän ja rahakkaan jatkopahvin.

NHL:ssä viimeistään viime kaudella läpi itsensä lyönyt hyökkääjä on iloinen, kun jatko syntyi. Draisaitl oli hetken aikaa rajoitettu vapaa agentti.

– Minulle ei tullut koskaan kysymykseenkään mennä tai tehdä sopimusta muualle. Se ei tullut edes mieleeni, halusin pysyä Edmontonissa. Mielestäni meillä on hieno joukko kavereita ja olemme rakentamassa jotain erikoista, uudella paperilla aina kauteen 2024-25 Edmontonissa jatkava Draisaitl hehkuttaa NHL.comin verkkojulkaisussa.

Jatko tietää sitä, että NHL:ssä viime kaudella runkosarjan pistepörssissä mainiosti kahdeksanneksi (29+48=77) ja pudotuspeleissä vastaavalle sijalle (6+10=16) yltänyt saksalainen saa jatkaa tutkaparinsa Connor McDavidin rinnalla.

– Connor on epäilemättä Edmontonin johtaja, ja jos voin auttaa millään tavalla, minä teen sen. Mielestäni meidän koko joukkue, en vain Connor ja minä, olemme valmiit ottamaan seuraavat askeleet. Uskomme nauttivan toistemme pelistä, pidämme toisistamme.

Joukkueensa orkesteria pudotuspeleissä kapellimestaroinut Draisaitl saa kehuja joukkueen GM Peter Chiarelliltä.

Tärkeitä maaleja alustanut saksalainen otti tehojen valossa joukkueensa harteilleen, sen lisäksi hän uhrasi jopa pelipaikkansa runkosarjassa. Kauden ensimmäisissä peleissä Draisaitl viiletti sentterinä esimerkiksi kolmosketjussa, mutta kauden mittaan hän vakiinnutti paikkansa ykkösketjun laiturina. Näin hän pääsi lyömään hynttyyt yhteen McDavidin kanssa.

GM kehuu todellisen luonteen näyttänyttä joukkuepelajaa täysin ansaitusti.

– Pidän siitä, että nämä kaksi ainutlaatuista kaveria, ja etenkin Leon, on iso ja vahva poika ja hyvä aloituksissa. Arvaan, että hänen pelaamista voi vertailla (Jevgeni) Malkiniin, Chiarelli ylisti puolestaan NHL Networkille.

Draisaitl on osoittanut todellista joukkuepelaajan roolia, sillä pelipaikan muuttuminen tapahtui suhteellisen nopeasti.

Voisi kuvitella, että kolmosketjun sentterin ja ykkösketjun laitahyökkääjän roolit ovat toisistaan roimasti poikkeavia. Lähtökohtaisesti kun kaksi ensimmäistä ketjua jääkiekossa ovat tarkoitettu tulokstentekijöille, ja kaksi seuraavaa vastustajan jarruttajille sekä horjuttajille.

– Leon omaksui laiturin paikan, kun kysyimme sitä häneltä. Hän ylpeili siitä, Chiarelli iloitsi.