Jääkiekkoa seuraavan yleisön leukaluut saattoivat loksahtaa auki, kun Matt Cullen ja Minnesota Wild rustasivat hiljattain vuoden mittaisen sopimuksen.

Yhdysvaltaiskonkarin yllättävä sopimus avaa Minnesota Wildille lukuisia erilaisia tilaisuuksia, kun joukkue suunnittelee kokoonpanoaan ensi kaudelle, TSN.com muistuttaa.

Sivusto nostaa artikkelissaan esille muutaman hyvän seikan lopulta varsin nerokkaaksi osoittautuneesta kaupasta.

Ensinnäkin Cullen on oiva paikkaaja Erik Haulalle, joka pelasi viime kaudella laiturin lisäksi myös sentterinä. Konkari ja suomalaishyökkääjä ovat samantyylisiä, armottomasti töitä tekeviä duunareita.

Toiseksi, tasaisesti 30-40 pisteen suorittajan tulo tarkoittaa hyvin todennäköisesti sitä, että Charlie Coyle jatkanee laitahyökkääjän paikalla. Coyle nimittäin pelasi viime kaudella Haulan tavoin osaksi myös keskushyökkääjänä.

TSN:n havaintojen lisäksi oletettavaa on, että nyt Mikko Koivu ja Eric Staal pystyvät keskittymään ykkös-kakkossentterien rooleihinsa.

Alempiin ketjuihin Wild sai jykevyyttä ja toisaalta arvokasta kokemusta Cullenin tulon myötä.

– Katson tätä kokoonpanoa, ja näen siellä paljon hyviä hyökkääjiä. Viime vuonna ajattelin, että Minnesota oli paras lännen joukkue, jonka kohtasimme runkosarjassa, Pittsburghista tullut Wildin paluumuuttaja hehkuttaa TSN:n haastattelussa.

Cullen pelasi Minnesotassa jo aiemmin, kausina 2010-13.