Jordan Eberlen ja Ryan Stromen välinen kauppa oli kesän yksi isoimpia siirtoja koko NHL:n mittapuulla. Nyt Edmonton Journal arvioi kauppaa Oilersin näkökulmasta.

Sivusto mainitsee artikkelissaan, että NY Islandersista Edmonton Oilersiin vaihtanut Strome sopii ensimmäisten arvioiden mukaan öljypaitoihin Eberleä paremmin, vaikka Islandersiin lähtenyt Eberle artikkelin mukaan yksiselitteisesti parempi hyökkääjä onkin.

Stromesta voi kuitenkin olla iloa Oilersille hänen pelinrakennustaitojen ja kokonaisvaltaisuuden takia.

– Ryan ei ole takonut tehoja kuten Jordan, mutta hänellä on joitain asioita pelissään, jotka voivat auttaa meitä sarjassa. Hän on hyvän kokoinen, hänellä on hyvä rannelaukaus, Oilersin GM Peter Chiarelli avaa sivuston haastattelussa.

– Hän on älykäs ja taitava pelaaja. Hän voi pelata sentterinä tai laiturina. Hän sekä antaa että ottaa taklauksia, GM jatkaa kehumista.

Oilersin uusi kasvo on tilastojenkin perusteella Eberleä kokonaisvaltaisempi pelaaja. Stromen tehotilasto nimittäin koko NHL-uran aikana runkosarja- ja pudotuspelit mukaan luettuna on +7, Eberlen vastaava on karmaiseva -54.

Tilastoja pystyy siinä mielessä vertailemaan, että kanadalaiset ovat pelanneet melkolailla samantasoisissa joukkueissa.

– Pidämme siitä, miten hän ajattelee peliä, Chiarelli sanoo Stromesta.