Edmonton Oilersin nuori kapteeni ja ykköstähti Connor McDavid nousi viime kaudella huimalla tavalla NHL:n kirkkaimpaan eliittiin.

20-vuotias kanadalainen voitti NHL:n pistepörssin näytöstyyliin 100 tehopisteellään ja hänet valittiin NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi (Hart Trophy) kauden päätteeksi.

McDavid sai toisenkin hurjan arvostuksen, kun muut NHL-pelaajat valitsivat hänet sarjan parhaaksi pelaajaksi (Ted Lindsey Trophy).

”Kiekkoraamatuksi” tituleerattu jääkiekkolehti The Hockey News listasi kaikki tulevan NHL-kauden 50 suurinta tähteä ja kärkipaikan valloitti vähemmän yllättäen samainen mies, joka putsasi palkintopöydät kesällä, eli McDavid.

Nuori kiekkotähti ei kuitenkaan allekirjoita kärkipaikkaansa The Hockey News -lehden listalla, vaan hänen mielessä on aivan toinen nimi.

– En ole samaa mieltä sen listan kanssa. Joten se ei merkitse minulle liikaa. Se on kiva kunnia, mutta kaikki tietävät kuka on NHL:n paras pelaaja, ja se en ole minä, McDavid puhahtaa TSN:n haastattelussa.

Vaikka McDavid ei kerro haastattelussa suoraan omaa suosikkiaan listan ykköseksi, voidaan olettaa sen olevan Pittsburgh Penguinsin tähtihyökkääjä Sidney Crosby, jota hän on ylistänyt parhaaksi aikaisemmissa haastatteluissa.

Myös McDavidia haastatellut TSN:n toimittaja ymmärsi ketä McDavid tarkoitti, ja puheenaiheeksi tuli hyvin nopeasti 30-vuotias supertähti Crosby.

– Crosby osaa tehdä maaleja niin monella eri tavalla, kuten ohjaamalla, ahtaista paikoista ja nopealla laukauksella. Ne ovat asioita, missä minulla on aina ollut pieniä ongelmia. Haluisin osata tehdä maaleja yhtä hyvin kuin hän, McDavid kertoo.