NHL:ssä Winnipeg Jets sai viime kaudelle tuntuvan vahvistuksen, kun Patrik Laine hurmasi tulokassesongillaan seuran riveissä.

Jets jäi kuitenkin pudotuspelien ulkopuolelle, kärsittyään erityisesti puolustuspään ongelmista.

Heinäkuun alussa Jets hankki itselleen uuden maalivahdin, kun Steve Mason saapui Winnipegiin.

NHL.com:n toimittaja Dan Rosen ei kuitenkaan usko, että nimenomaan Mason on se tekijä, joka nostaa Jetsin jälleen pudotuspelijoukkueeksi.

– Hän voi väläytellä, mutta hän on myös ailahtelevainen. Nyt hän saa pelata paremman puolustuksen takana, jos vertaa siihen, mitä hänellä oli edessä Philadelphiassa. Pitää kuitenkin muistaa se, että Jets päästi viime kaudella neljänneksi eniten maaleja ja seuran alivoima oli myös hyvin heikkoa. Kyse ei ollut pelkästään maalivahtipelistä. Mason ottaa varmasti hieman paineita pois Connor Hellebuyckin hartioilta, mutta on liikaa pyydetty, että Mason vain kantaisi heidät pudotuspeleihin, Rosen miettii.

Rosen kehuu Jetsin hyökkäyksen kärkeä, josta löytyy Laineen lisäksi Mark Scheifeleä, Nikolaj Ehlersiä, Blake Wheeleriä, Bryan Littleä ja Mathieu Perreaultia.

– He tarvitsevat kuitenkin leveyttä ja vahvaa kahden suunnan pelaamista alemmista ketjuista. Tässä katseet kääntyvät Joel Armiaan, Kyle Connoriin ja Marko Danoon, jotka ovat vielä hyvin nuoria pelaajia. Jets ei voi mennä vain kärki edellä ja odottaa olevansa kovan luokan joukkue heidän omassa divisioonassaan.

Rosen asettaakin kysymysmerkkejä Jetsiä kohtaan.

– Monet ihmiset uskovat ja odottavat, että Jets ottaa nyt askeleen eteenpäin. Heillä on ollut kuitenkin ongelmia maalivahtiosaston, puolustuksen ja kurittomuuden kanssa. Jos he pystyvät selvittämään nuo ongelmat, niin silloin he saattavat olla pudotuspeleissä. Pystyvätkö he siihen? Epäilen.