New York Islandersin kapteeni John Tavares on kovien siirtospekulaatioiden keskellä tällä hetkellä.

Tavaresin nykyinen sopimus Islandersin kanssa päättyy tulevan kauden jälkeen. Mikäli jatkosopimusta ei synny, on hän ensi kesänä rajoittamaton vapaa agentti.

Pyörittelyjä on riittänyt siitä, meinaako Tavares tehdä jatkon Islandersin kanssa vai päätyykö hän uuteen osoitteeseen?

Newsdayn haastattelussa Tavares vakuutteli, ettei hän ole huolissaan jatkosopimusneuvotteluiden etenemisestä.

– Ei tässä tarvitse hötkyillä. Tässä ollaan prosessin keskellä, jossa käydään neuvotteluja. Kaikki on mennyt varsin hyvin. Uuden sopimuksen tekoon liittyy paljon eri asioita, enkä usko, että on syytä mennä sen tarkemmin keskusteluiden yksityiskohtiin. Pidän mielummin ne osapuolten välisenä asiana, mutta voin sanoa sen, että keskustelut ovat olleet hyvin avoimia, rehellisiä ja positiivisia, Tavares kertoi.

Islandersin tulevaisuuden yllä on riittänyt kysymysmerkkejä, sillä seura on tällä hetkellä pahan pelipaikkapulman keskellä. Islandersin nykyinen kotiareena Barclays Center on osoittautunut huonoksi ratkaisuksi ja nyt Islandersille on etsitty uutta osoitetta.

– Saa nähdä miten nuo asiat lopulta menevät. Mukana on monta sellaista juttua, johon on vaikea vaikuttaa. En halua murehtia noita liikaa, olen kuitenkin loppupeleissä vain pelaaja.

– Yritän keskittyä siihen, että olen valmistautunut tulevaan kauteen parhaalla mahdollisella tavalla. Edessä on iso päätös, koska kyse voi olla kahdeksasta vuodesta. Olen myös pääsemässä urani parhaiden vuosien pariin ja toivottavasti pystyn saavuttamaan sen mistä olen pienestä asti haaveillut. Se on Stanley Cupin voitto, jota haluan tavoitella Islandersin kanssa, Tavares mietti.

26-vuotias tähtisentteri on hieman samankaltaisen tilanteen äärellä kuin missä Tampa Bay Lightningin tähtihyökkääjä Steven Stamkos oli toissa kaudella. Stamkosin sopimus oli päättymässä ja häntä yhdistettiin ties minne.

Prässi jatkui pitkään, kun jatkosopimusta ei meinannut syntyä.

– Tuollaisesta saa häiriötekijän vain ja ainoastaan, jos antaa sen tulla sellaiseksi. Ei tuosta pidä stressata. Yritän olla vain oma itseni ja yritän valmistautua tulevaan kauteen samalla tavalla kuin kaikkiin muihinkin. Yritän olla mahdollisimman hyvä kapteeni ja pelaaja Islandersille. Ymmärrän median näkökulman ja tiedän sen, että kysymyksiä pitää esittää. Samaan aikaan ainoa juttu mistä itse voin pitää huolta, on se, että mitä pystymme saamaan aikaiseksi päivästä toiseen ja miten pystymme tavoittelemaan sitä kaikista isointa tavoitetta.

– Jokainen tilanne on kuitenkin erilainen. Esimerkiksi Stamkosin kohdalla kävi niin, että Tampa Bay jäi vain yhden pelin päähän finaaleista, kun hänen sopimuksensa oli päättymässä. Eikä se tilanne vaikuttanut mitenkään heihin. En usko, että minun tilanteeni vaikuttaa meihin millään tavalla.

Omalta osaltaan iso kysymys Tavaresin kohdalla on se, että onko Islandersilla aidosti mahdollisuuksia voittaa Stanley Cup tulevien vuosien aikana?

– Uskon siihen. Missasimme pudotuspelit viime vuonna huonon alun myötä. Meillä on kuitenkin paljon taitoa ja luonnetta tässä ryhmässä. Meidän pitää vain pystyä ottamaan isoja askeleita eteenpäin ja pureutua aidosti siihen, että mitä sellaiset stepit vaativat. Uskon, että kuulemme aivan sinne isojen haastajien joukkoon, Tavares vakuutteli.