Rauman Lukon hyökkääjä Aaro Vidgren, 20, siirtyy ensi kaudeksi Yhdysvaltoihin juniorisarja USHL:ään Chicago Steelin riveihin.

Lukon kanssa vuoteen 2019 asti sopimuksen tehneen Vidgrenin on tarkoitus palata yhden USHL:ssä vietetyn kauden päätteeksi takaisin Raumalle.

– Aarolle tarjoutui tällainen tilaisuus ja halusimme sen hänelle ehdottomasti suoda. Tämä on Aarolle hieno mahdollisuus päästä pelaamaan paljon ja sitä kautta kehittymään. USHL on sarjana kuin NHL pienoiskoossa, Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo kertoo seuran tiedotteessa.

Kaudella 2015-16 debyyttinsä Liigassa tehnyt Vidgren on pelannut yhteensä 49 Liiga-ottelua, joissa hän on summannut tehopisteet 1+3=4.

Turkulainen hyökkääjälupaus nousi viime kaudella Lukon vakituiseen kokoonpanoon ja oli mukana peräti 42 ottelussa.

– Aaro on tällä hetkellä Liigan ja Mestiksen välimaastossa oleva pelaaja, joka on tavallaan kulkenut jo sen Mestis-tien loppuun. Siirtyminen yhdeksi kaudeksi Yhdysvaltoihin on uusi kehitysmahdollisuus päästä pelaamaan hieman erilaista jääkiekkoa ja imemään oppia pohjois-amerikkalaisesta tavasta pelata lajia, Vanhatalo sanoo.

– Olemme keskustelleet asiasta Aaron kanssa ja uskomme, että hänelle tarttuu uusia elementtejä pohjois-amerikkalaisesta pelitavasta, kuten esimerkiksi suoraviivaisuutta, röyhkeyttä ja kovuutta.