NHL:ään tuli viime kaudella todellinen nuorten suomalaisten rynnistys ja viime sesongin suurimpana tarinan muistetaan varmasti Patrik Laineen nousu sarjan maalintekijöiden eliittiin.

Suomalaistulokkaista myös muun muassa Sebastian Aho, Mikko Rantanen, Artturi Lehkonen ja Esa Lindell nousivat omien joukkueidensa avainpelaajien rooliin.

Yhdysvaltalaisen Bleatcher Report -lehden toimittaja Lyle Richardson julkaisi TOP 10 -listauksen NHL:n nuorista pelaajista, joiden hän uskoo ottavan ensi kaudella yhden lisäaskeleen ja nousevan sarjan tähtipelaajaksi.

Lista oli erittäin miellyttävää katsottavaa suomalaisittain, koska kärkipaikalle oli asetettu Carolina Hurricanesissa läpimurron 24 maalilla ja 49 tehopisteellä tehnyt suomalaistaituri Aho.

– Hänelle on potentiaalia tehdä 30 maalia ja 60 pistettä tulevalla kaudella. Hän tulee saamaan enemmän ylivoima-aikaa. Jos hän pysyy vasemmalla laidalla, hän pääsee pelaamaan ykköskentässä Jeff Skinnerin kanssa. Hän voi myös tarvittaessa pelata oikeaa laitaa, Richardson analysoi listansa kärkinimeä.

Listan viidennelle sijalla oli asetettu Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Rantanen, joka pyssytti tulokaskaudellaan 20 maalia ja summasi yhteensä 38 tehopistettä.

– Rantanen on iso ja sulavaliikkeinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan laidassa tai keskellä. Hän on hyökkäyssuuntaan vahva ja hänellä on paljon potentiaalia loistaa kärkikentässä. Rantanen tuo Avalanchelle toivoa tulevasta ja hän tulee pelaamaan heidän kuuden parhaan hyökkääjän joukossa, toimittaja uskoo.

Kehitettävää 20-vuotiaalla TPS-kasvatilla kuitenkin vielä on.

– Vaikka hän on isokokoinen, hän ei ole fyysinen uhka jäällä. Hänen täytyy oppia käyttämään isoa kokoaan hyödyksi.

Lista kokonaisuudessaan:

10. Brayden Point, Tampa Bay Lightning
9. Nick Schmaltz, Chicago Blackhawks
8. Andre Burakovsky, Washington Capitals
7. Christian Dvorak, Arizona Coyotes
6. Anthony Mantha, Detroit Red Wings
5. Mikko Rantanen, Colorado Avalanche
4. Matthew Tkachuk, Calgary Flames
3. Scott Darling, Carolina Hurricanes
2. Jake Guentzel, Pittsburgh Penguins
1. Sebastian Aho, Carolina Hurricanes