Kesän 2016 NHL:n varaustilaisuudessa nimensä nuorten NHL-tähtien Patrik Laineen ja Auston Matthewsin jälkeen kuullut Pierre-Luc Dubois (kuvassa oikealla) lähtee ensi kaudella tavoittelemaan tosissaan paikkaa Columbus Blue Jacketsin kokoonpanosta.

Kanadan juniorisarjassa QMJHL:ssä viime kaudella pelanneen Dubois’n viime sesonki meni pahasti penkin alle. 42 maalia ja 99 tehopistettä varausvuotenaan takonut megalupaus summasi vain 55 tehopistettä pelaamissaan 48 ottelussa, mikä oli hänelle odotuksiin nähden suuri pettymys.

Dubois kaupattiin kauden puolivälissä toiseen seuraan, ja pistetehtailu parani hieman kauden edetessä. Pudotuspeleissä kanadalaissentteri paukutti 22 tehopistettä 19 ottelussa.

Toisin kuin Winnipeg Jets teki Laineen kanssa ja Toronto Maple Leafs Matthewsin kanssa, Blue Jackets ei uskonut Dubois’n olevan valmis NHL-piireihin vielä kaudella 2016-17.

– Viime vuonna leirillä yritin todistaa heille liikaa, että pystyn pelaamaan kokonaisvaltaista peliä. Pelasin liian turvallisesti, kun taas tänä vuonna haluan vain pitää hauskaa ja pelata omalla pelityylilläni, Dubois kertoo IIHF:n sivuilla.

– Yksi isoimmista asioista, joka esti minua viime vuonna pääsemästä NHL:ään, oli se, että en ollut leirillä oma itseni. Pelasin sellaista jääkiekkoa, jota en yleensä pelaa. Tänä vuonna en aio tehdä samaa virhettä, nuorukainen vakuuttaa.

Dubois’n alkavan kauden suurimpana tavoitteena on päästä kivenkovaan Blue Jackets -ryhmään.

– Haluan mennä Blue Jacketsin leirille ja päästä joukkueeseen. Nyt tunnen kaikki valmentajat ja pelaajat, joten en ole niin jännittynyt enää.