Eeli Tolvasta on hehkutettu joka suunnasta viime viikkoina, eikä turhaan. Vasta 18-vuotiaan hyökkääjän ensimmäiset miesten pelit Jokerien paidassa ovat osoittaneet, että kyseessä on täysin poikkeuksellisen lahjakas hyökkääjä.

Asioiden edelle ei kannata mennä, sillä kausi on pitkä ja Tolvaselle saattaa tulla ensimmäisen KHL-kauden aikana myös alamäkiä.

Kaikesta tekemisestä kuitenkin näkee, että ajan kanssa Tolvasen tulevaisuus on vain ja ainoastaan NHL:ssä. Liike, laukaus ja pelisilmä erottuvat jo nyt Tolvasen pelaamisesta Jokereissa, vaikka hän vielä totuttelee aikuisten peleihin.

Nashville Predators varasi Tolvasen kesän NHL:n varaustilaisuudessa numerolla 30, mikä tuntuu jo nyt käsittämättömältä. Kauhean moni Tolvasta ennen varatuista hyökkääjistä ei pystyisi näin nopeasti tekemään samanlaista tulosta KHL-tasolla.

Vielä kun korostetaan, että Tolvasen ykkösvahvuus on maalinteko, saa Nashvillen GM David Poile muut seurapomot näyttämään suorastaan idiooteilta.

Kun lasketaan yhteen Tolvasen pelit viime kaudelta juniorisarja USHL:ssä ja alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa, teki maaliahne hyökkääjä 73 ottelussa 37 maalia.

Kunhan Tolvanen pääsee Jokereissa KHL-peleihin hyvin sisälle, tulee jälki olemaan hyvää myös maailman toiseksi kovimmassa kiekkosarjassa.