The Hockey News listasi omilla verkkosivuillaan kovimpia ehdokkaita NHL:n tulevan kauden parhaaksi maalivahdiksi.

Viime kaudella palkinto meni Columbus Blue Jacketsin venäläisvahdille Sergei Bobrovskille, joka ei ole kuitenkaan THN:n ykkösehdokas palkinnon voittajaksi ensi kaudella.

Hockey Newsin toimittaja Matt Larkin nimesi ykkösvaihtoehdoksi Pittsburgh Penguinsin Matt Murrayn.

– Hän on toki hieman riskivalinta, sillä hän on kärsinyt loukkaantumisista NHL-uransa alkuvaiheilla. Silti, hän on vasta 23-vuotias, eikä häntä voi mitenkään nimittää loukkaantumisherkäksi kaveriksi. Hän on ollut aivan kärkivahtien tasolla, kun hän on saanut peliaikaa kahden ensimmäisen kauden aikana. Itse asiassa hänen torjuntaprosenttinsa on ollut ihan kärkitasoa.

– Hänestä tulee varmasti vain parempi ja parempi, vaikka hänellä on jo kaksi Stanley Cupin voittoa taskussaan. Hän näyttää vähän nuorelta, itsevarmalta Carey Pricelta, ja hän saa pelata sarjan parhaassa joukkueessa. Se nostaa hänet aivan kärkivaihtoehtojen joukkoon, varsinkin kun Marc-Andre Fleury ei ole enää syömässä peliaikaa, Larkin käy läpi.

Murrayn takana toiseksi nousee Montreal Canadiensin Price. Kolmantena on puolestaan Washington Capitalsin Braden Holtby.

Viime kauden voittaja Bobrovski on listalla vasta neljätenä. Larkin nostaa esille venäläisvahdin loukkaantumishistorian.

– Terveenä hänellä on hyvä mahdollisuus voittaa Vezina Trophy myös nyt. Silti, yksi terve kausi ei pyyhi menneisyyttä pois. Jos hän pystyy voittamaan pystin kahdesti putkeen, niin se varmasti vie tuota statusta pois.

Kymmenen kärkeen mahtuvat vielä:

5. John Gibson, Anaheim Ducks
6. Cam Talbot, Edmonton Oilers
7. Devan Dubnyk, Minnesota Wild
8. Corey Crawford, Chicago Blackhawks
9. Frederik Andersen, Toronto Maple Leafs
10. Jake Allen, St. Louis Blues

Suomalaisia? Ei paljon näy.

Ainoastaan Boston Bruinsin Tuukka Rask mahtuu muiden vahvojen ehdokkaiden joukkoon.

Nashville Predatorsin Stanley Cup -finaaleihin torjunut Pekka Rinne sen sijaan loistaa poissaolollaan Larkinin listalta.