Viime kevään pudotuspeleissä Kasperi Kapanen nousi jopa varsin isoksi hahmoksi Toronto Maple Leafsin riveissä.

Kapanen iski muun muassa ratkaisumaaleja nelosketjun laiturin paikalta.

Maple Leafs pystyi haastamaan runkosarjan voittanutta Washington Capitalsia, joka vei kuitenkin sarjan nimiinsä voitoin 4-3.

Kapanen itse kommentoi kokoonpanomahdollisuuksiaan hyvin nöyrästi viime kauden jälkeen.

– Katsokaa nyt kavereita kahdessa kärkiketjussa. En usko, että kuulun sinne, Kapanen sanoi Sportsnetin mukaan.

Maple Leafsin hyökkäyksen kärki on täytetty nuorilla tähdillä. Auston Matthews, Mitch Marner ja William Nylander ovat seuran kruunujalokiviä.

Näiden lisäksi Maple Leafsilla on lyödä kärkiketjuihin James van Riemsdykiä, Nazem Kadria, Tyler Bozakia, miksei myös Leo Komarovia, Connor Brownia ja Zach Hymania.

Kaiken lisäksi Maple Leafs hankki itselleen vielä kokeneen hyökkääjän Patrick Marleaun.

Kilpailutilanne on hyvin kova.

NBC Sportsin toimittaja Mike Halford pohti Kapasen asemaa ensi kauden osalta.

– Yksi olettamus on se, että Kapasella saattaa olla paikka seuran nelosketjussa, mistä hän voi sitten hypätä ylöspäin loukkaantumisten yhteydessä. Hän saattaa kuitenkin viettää aikaa (Toronto) Marliesin mukana AHL:ssä, hyppien sieltä sitten tarpeen tullen NHL:n puolelle, Halford mietti.

Halford asetti selkeän tavoitteen suomalaishyökkääjälle.

– Häneltä pitäisi nähdä ainakin jonkinlainen harppaus tulevalla kaudella. Tällä hetkellä on vaikea ennustaa, että minne hän päätyy.

Kapanen treidattiin aikanaan Maple Leafsiin samassa vaihtokaupassa, missä Pittsburgh Penguins hankki itselleen Phil Kesselin. Treidin jälkeen Kessel on ollut juhlimassa kahteen eri otteeseen Stanley Cupin voittoa.