Kun katsoo Oulun Kärppien kokoonpanoa vain reilu viikko ennen liigakauden alkamista, voisi helposti kuvitella, että seura on päätynyt säästökuurille.

Viime kaudella seura ilmoitti pelaajabudjetikseen kolme miljoonaa euroa, mikä oli HIFK:n jälkeen koko sarjan toiseksi suurin.

Tämän hetkisestä tilanteesta ei ole tarkkaa tietoa, mutta on kummallista, jos nykyisellä kokoonpanolla ollaan edes lähellä samoja lukemia.

Kärppien harjoitusottelut ovat vahvistaneet ennakkokäsitystä siitä, että erityisesti joukkueen hyökkäys vaikuttaa paperilla tehottomalta. Joukkue on pelannut ennen kauden alkua neljä harjoituspeliä, hävinnyt niistä kaksi ja tehnyt vain kuusi maalia.

Ykkösketjuna on häärinyt Charles Bertrand, Mikael Ruohomaa ja paluumuuttaja Julius Junttila. Pelimiehiä kaikki, mutta onko tässä tosiaan Liigan mittarilla kalliin joukkueen kovin syömähammas?

Varsinkin, kun alemmista ketjuista on vaikea löytää johtavia pelaajia.

Erityisen huolestuttava on sentteritilanne. Ruohomaan takana ovat urallaan alempien ketjujen rooliin tottunut Nicklas Lasu sekä nuoret pelaajat Aku Kestilä ja Miska Humaloja.

Kun vertaa Kärppien hyökkäystä esimerkiksi JYPin ja Tapparan vastaaviin, on eroa kuin yöllä ja päivällä.

Apuvalmentajan paikalta päävalmentajaksi Kai Suikkasen tilalle nostettu Mikko Manner on kokoonpanon epätasapainon vuoksi epäkiitollisessa tilanteessa.

Suuriin saappaisiin hypännyt Manner joutuu tulemaan toimeen palikoilla, jotka ovat vieläkin heikommat kuin viime kaudella, jolloin Kärpät putosi säälipleijareissa HIFK:lle. Mannerilla ei ole käytössään hyökkäyksessä ainuttakaan Mikä Pyörälän tasoista liideriä.