Edmonton Journalin toimittaja Kurt Leavins näkee Ryan Nugent-Hopkinsin lähitulevaisuudessa monia kysymysmerkkejä.

Kysymykset Nugent-Hopkinsin tulevaisuudesta kumpuavat kahdesta asiasta: rahasta ja taistelusta paikasta joukkueen kärkiketjuissa.

Kuten SuomiKiekko aiemmin artikkelissaan kirjoitti, Leon Draisaitlin ja Connor McDavidin jättisopimukset tuovat haasteita joukkueen talouspuolelle.

Leavins muistuttaa artikkelissaan, että jos joukkue joutuu tiukoille, on kalliimmista pelaajista puhtaasti rahan puolesta luonnollista aloittaa talouden vakauttaminen. Nugent-Hopkins voisi olla yksi karsimisen kohde, sillä hän on pelillisiä otteita tuijottamalla jäänyt varjoon viime vuosina.

Kuten aiemmat kaudet ovat osoittaneet, esimerkiksi Milan Lucic on omalla röyhkeydellään ja fyysisellä pelillään tärkeä palanen joukkueessa, jossa taitoa olisi ilman Nugent-Hopkinsiakin.

Mistä sentteri saisi pelipaikan ensi kaudeksi? Voisiko Nugent-Hopkins tehdä Drasaitlin kaltaisen tempun ja vaihtaa keskushyökkääjästä laituriksi? Leavinsin mukaan tässä ongelma on se, että kanukilla ei ole kokemusta sentterin paikasta.

Lisäksi toimittaja muistuttaa, että kahdessa kärkiketjussa vasemman laiturin paikalla viilettävät todennäköisesti Lucic ja Patrick Maroon, oikealle ehdokkaita voisivat lähitulevaisuudessa olla Jesse Puljujärvi ja Anton Slepshjev.

Nugent-Hopkinsin tilanne on taatusti kimurantti. Hän oli viime kaudella joukkueen sisäisen tehotilaston hännänhuippu lukemalla -10. Vertailun vuoksi, McDavidin vastaava oli runkosarjassa peräti +27.

Tilastollisesti erot ovat järkyttäviä senttereille, jotka kuuluvat rooliensa puolesta kahteen kärkiketjuun.

Sentterin paikalla Oilersissa pystyvät pelaamaan Nugent-Hopkinsin lisäksi esimerkiksi Draisaitl, Mark Letestu, McDavid ja uusi kasvo Ryan Strome.

Ja kanadalaista lienee turha asettaa roolinsa takia kolmos- tai nelosketjuun?