GM Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jackets yllätti kesällä 2016 varaustilaisuudessa. Joukkue nappasi suomalaisten näkökulmasta oudosti Pierre-Luc Duboisin kolmantena, juuri ennen suomalaislupaus Jesse Puljujärveä.

Nyt, uuden sesongin alla kanadalaisen tilanne näyttää hyvältä NHL:n suhteen.

Viime kaudella QMJHL:ssä reippaasti yli piste per peli -tahtia pelanneen Duboisin pitäisi nimittäin NHL.comin julkaisun mukaan sopia Columbuksen rotaatioon mainiosti.

Duboisilla on allaan kirjava kausi juniorisarjassa. Hän pelasi QMJHL:ssä sekä Cape Breton Screaming Eaglesin että Blainville-Boisbriand Armadan paidoissa, jonka ansiosta hän sai erilaisia kokemuksia.

– Blainvillessä oli puolustava pelitapa. Sillä tavalla voitimme pelejä, tyyliin maalein 2-1. Opin paljon siitä, superlupaus valaisi sivustolle.

NHL:n verkkojulkaisu kertoo, että viime kaudella pelien ohessa Dubois esimerkiksi katseli erilaisia nauhoja ja ylipäätään kehitti itseään kuitenkaan debytoimatta vielä taalajäillä.

Nyt Dubois on lähellä NHL:n portteja näyttöjensä ja toisaalta myös Blue Jacketsin kauppojen puolesta. Esimerkiksi William Karlsson siirtyi Vegas Golden Knightsiin.

– Tänä vuonna hän on valmis, hän on tehnyt kaikkensa, hän haluaa antaa parhaan vaikutelman. Dubois on loistava pelaaja, Columbuksen kehitysjohtaja Chris Clark ylisti.

– Jotta voin murtautua NHL:ään, leirin on onnistuttava hyvin ja koko henkilökunnalle pitää näyttää, että olen valmis pelaamaan, Dubois puolestaan toppuutteli jalat maassa.