Dallas Starsin maalivahti Kari Lehtonen pelasi viime kaudella uransa heikoimman sesongin NHL:ssä.

33-vuotias suomalaisvahti pelasi yhteensä 59 ottelua, joissa hänen torjuntaprosentti oli 90,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,85.

Stars hommasi viime kauden päätteeksi tähtivahti Ben Bishopin seuran uudeksi ykkösvahdiksi ja osti ulos Lehtosen kakkosvahtina toimineen suomalaisen Antti Niemen.

Lehtosen vastuu tulee Bishopin tulon takia vähenemään todennäköisesti huomattavasti ensi kaudella.

Sportsday-lehden toimittaja Mike Heika uskoo Lehtosen kuitenkin palaavan entiselle tasolleen tällä kaudella.

– Teoriassa Lehtosen pitäisi pelata paremmin vähemmällä vastuulla ja Starsin paljon parantuneella puolustussysteemillä. Hän on tehnyt paljon töitä fysiikan eteen. Hän on elämänsä parhaassa kunnossa. Hän ei ole hävittänyt nopeuttaan tai käsi-silmä-kordinaatiotaan. Hänen suurin haasteensa on henkisellä puolella, kokenut toimittaja kertoo.

Lehtosen jättimäinen, lähes kuuden miljoonan dollarin vuosipalkan sopimus päättyy tämän kauden päätteeksi, joten tuleva sesonki on hänelle äärimmäisen tärkeä.

– Tämä on iso kausi hänelle. Hänen on tärkeää näyttää olevansa parempi, mitä tilastot kertovat, koska hänestä tulee vapaa pelaaja ensi heinäkuussa. Starsin täytyy päättää, haluavatko he pitää hänet yhden vuoden sopimuksella vai haluavatko he liikkua toiseen suuntaan, Heika arvoi.

Heika uskoo Lehtosen saavan ensi kaudella vastuuta 22 ottelun verran, joista hän voittaa peräti 14. Toimittaja uskoo kokeneen suomalaisen torjuntaprosentin olevan 91,7 ja päästettyjen maalien keskiarvon 2,3.