Boston Bruinsin nuori tähtihyökkääjä David Pastrnak nousi siirtohuhujen keskiöön, kun NHL Tonight -ohjelman asiantuntija Brian Lawton väläytteli häntä treidikohteeksi.

Lawton kertoi Twitterissä, ettei hän olisi yllättynyt, jos Pastrnak treidattaisiin Bruinsista muualle.

Aiheesta kysyttiin myös Bruinsin tähtivahdilta Tuukka Raskilta, joka osallistui entisen Bruins-hyökkääjän Shawn Thorntonin golf-turnaukseen maanantaina.

– Uskon, että he saavat kaiken kuntoon, Rask sanoi Bruinsin ja Pastrnakin neuvotteluista Boston Heraldille.

– Nuo ovat nykyään yhtä peliä nuo neuvottelut. Jos nuori kaveri on esiintynyt hyvin ja hänen ensimmäinen sopimus on päättymässä, niin totta kai hän haluaa ison palkankorotuksen siinä vaiheessa. Tuo on se maailma, missä me elämme nyt. Palkkakattoaikana tuollaiset taas ovat pahoja paikkoja joukkueiden kannalta. Uskon kuitenkin siihen, että kaikki selviää lopulta, Rask jatkoi.

Viime kaudella Pastrnak, 21, nakutti runkosarjassa 34 maalia ja 70 tehopistettä. Tshekkiläishyökkääjälle on huhuttu jopa kuuden miljoonan dollarin vuosituloja.

– Hän on näyttänyt sen, että hän voi olla aivan liigan parhaita maalintekijöitä ja siitä pitää maksaa. Pystyn ymmärtämään molempien osapuolten näkemykset, Rask mietti, jatkaen:

– Olen varma siitä, että hän haluaa jatkaa pelaamista, mutta hän ei halua tehdä sellaista sopimusta, mihin hän ei ole tyytyväinen. Pelaajana sitä pitää olla vähän itserakas. Kyse on kuitenkin lyhyestä urasta ja sitä haluaa saada arvon irti, kun siihen on mahdollisuus.