Boston Bruinsin ja nuoren tshekkitähden David Pastrnakin jatkosopimusneuvotteluista on kantautunut jos jonkinlaista tietoa.

NHL Tonight -ohjelman asiantuntija Brian Lawton ehti jo väläytellä mahdollisuutta, jossa Bruins treidaisi Pastrnakin muualle.

Tämä ei ole kuitenkaan toteutunut. Sama tilanne on jatkosopimuksen kanssa. Ei ole näkynyt.

– Tilanne on edelleen hieman auki, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kertoi.

– Kuusi viikkoa sitten osapuolten välillä oli vielä paljon optimistisuutta ilmoilla siitä, että asioissa edetään oikeaan suuntaan. Taustalla on ollut hieman näkemysten vaihtoa siitä, että Bostonissa Patrice Bergeron ja Brad Marchand ovat ne hyökkääjät, joille pitää maksaa eniten, eikä kukaan tienaa heitä enempää. Uskoisin, että Boston on pyrkinyt tuohon.

– Itse uskon siihen, että taustakuvio rakentuu Connor McDavidin isosta jatkosopimuksesta. Yksi agentti kertoi minulle silloin, että pelaajat kyllä ymmärtävät, että McDavidille piti maksaa niin paljon (100 miljoonaa dollaria 8 vuoden jatkosta). Mutta sitten oli sitä, että ”hei, ehkä en ole yhtä hyvä kuin Connor McDavid, mutta ehkä en ole myöskään kuutta miljoonaa dollaria huonompi kuin hän”. En olisi yllättynyt, jos kyse on tuosta, Friedman avasi taustaongelmia.

Aiemmin Pastrnakille oli kaavailtu noin kuuden miljoonan dollarin vuosituloja. Tämä olisi vain puolet siitä, mitä McDavid tienaa uudessa sopimuksessa.

Tähän myös Friedman viittasi.

– McDavidin sopimus nosti rimaa ylös. Ilmiö näkyi (Leon) Draisaitlin kohdalla ja en olisi yllättynyt, jos se näkyisi myös Pastrnakin kanssa. Tuo riman nousu saattoi hyvinkin välähtää hänen silmilleen, ja se taas on luonut ongelmia sopimuksen syntymiselle, Friedman mietti.