Washington Capitalsia seuraavat ihmiset ovat viime vuosina tottuneet siihen, että lokakuun ja huhtikuun välinen aika on joukkueen leirissä täynnä riemunkiljahuduksia. Huhtikuun puolen välin paikkeilla, eli pudotuspelien alkaessa, asiat kuitenkin muuttuvat turhauttaviksi, NBC Sports muotoilee artikkelissaan.

Väite pitää paikkansa.

Viime kaudella Washington voitti runkosarjan, mutta pudotuspeleissä sen tie tyssäsi jo toisella kierroksella Pittsburghia vastaan. Toissa kaudella tarina oli täysin samanlainen.

Aleksandr Ovetshkinin aikakaudella joukkue on ollut loistava, muttei täydellinen. Capitals ikään kuin voittaa vääriä pelejä, vaikka toki pitää sekin huomioida, että ei runkosarjasta muutamalla voitolla jatkoon edetä.

NBC Sportsin artikkelin mukaan on selvää, että Capitals ei ole vielä päässyt ylitse viime kevään viimeisestä pelistään, jossa se taipui Penguinsille 0-2. Nyt kysymys on siitä, miten Washington käsittelee seitsemännen pelin tappion tuoman pettymyksen ja mahdollisen henkisen esteen.

Psyykkisen puolen piti olla jo viime kaudella kovaa valuuttaa. Joukkueessa nimittäin pelasi esimerkiksi seiskapelien erikoismies Justin Williams, joka vaihtoi ensi kaudeksi maisemaa Carolinaan.

Myös Marcus Johansson, Karl Alzner, Nate Schmidt ja Kevin Shattenkirk ovat alkavalla kaudella poissa Washington rotaatiosta.

Artikkeli huomauttaa, että kyseisten pelaajien lähteminen vaikuttaa joukkueen syvyyteen negatiivisessa valossa. Tämä on paha asia juurikin pudotuspelejä silmällä pitäen, sillä hyvin usein kevään ratkaisupeleissä haalariosaston miehet nousevat ratkaisijoiksi.

Viime vuosien saldo on kaikkinensa karua katseltavaa. Paluuta pudotuspeleihin ja kahta runkosarjavoittoa seurasi dramaattinen putoaminen pudotuspelien 2. kierroksella, lisäksi voittajaprofiilin duunareita liikahti pois joukkueesta.

Miten profiilipelaajia menettänyt Capitals käsittelee aiempien vuosien tuoman henkisen esteen ensi kaudella, jos joukkue jatkopeleihin yltää? Se nähdään todennäköisesti vasta mahdollisten pudotuspelien alkaessa, sillä kahden viime kauden aikana runkosarjan panoksella ei lopulta ole ollut mitään merkitystä ratkaisuotteluissa.