Buffalo Sabresin ja USA:n maajoukkueesta tuttu Kyle Okposo oli mystisten tapahtumien keskellä kevään aikana.

NHL:n runkosarjan loppuvaiheilla Okposo joutui vetäytymään sivuun Sabresin ottelusta Columbus Blue Jacketsia vastaan. Silloin ilmoitettu poissaolon syy oli sairastelu.

Lopulta Okposo päätyi sairaalaan, eikä hänen tilastaan ollut tarkkaa tietoa.

Okposo palasi viime viikolla takaisin pelitapahtumien pariin, kun hän osallistui Minnesotan alueella pelattavan kesäliigan otteluun.

Nyt jenkkilaituri avasi kevään dramaattisia tapahtumia Sabresin verkkosivuilla.

– Kaikki alkoi ihan normaalista pienestä osumasta, minkä koin harjoituksissa. Siinä ei ollut mitään ihmeellistä. Se oli niin normaali tilanne harjoitusten keskellä, etten edes ajatellut sitä sen kummemmin.

– Seuraavien päivien aikana olotilani alkoi kuitenkin muuttua. Itse en edes huomannut ensin mitään. Muut havaitsivat jonkin olevan huonosti. Maaliskuun lopulla pelasimme Floridaa vastaan (27.3.). Sitä ennen en meinannut saada unta edellisten öiden aikana. Samalla aistini menivät huonompaan suuntaan päivä toisensa jälkeen. Luulin, että olin vain ylirasittunut.

– Ottelu Panthersia vastaan oli lopulta kauden viimeinen minulle.

– Pelin jälkeen huomasin, että olin menettänyt ruokahaluni. Tajusin, että painoni alkoi tippua. Hyppäsin silti joukkueen mukaan ja lensin Columbukseen sillä ajatuksella, että voisin pelata Blue Jacketsia vastaan.

– Asiat menivät kuitenkin huonompaan suuntaan seuraavana päivänä. Sanoin asiasta valmentajalle ja teimme päätöksen siitä, että nyt on hyvä jättää kyseinen peli välistä. Uskoin, että pieni lepo voisi auttaa. Asiat eivät kuitenkaan menneet parempaan suuntaan. Päätin mennä sairaalaan siinä toivossa, että he löytäisivät minulle tavan saada unta.

– Lääkkeet, mitä sain, aiheuttivat vain negatiivisen reaktion vartalossani. En edelleenkään voinut nukkua ja laihtuminen sen kuin jatkui. Yhdessä vaiheessa painoin alle 90 kiloa. Olen ollut niin laiha viimeksi ehkä 17-vuotiaana. Siinä vaiheessa minulla epäiltiin aivotärähdystä.

– Tehohoitoon päätyminen on pelottavaa, mutta tarvitsin sitä, jotta kaikki saatiin kuntoon.

Okposo tutkittiin tarkasti Buffalon paikallisessa sairaalassa, jonka henkilökuntaa jenkkihyökkääjä ylisti isolla kädellä.

Samaan aikaan ilmoille oli tullut tietoja siitä, että Okposo oli päätynyt sairaalaan.

– Kun laitoin puhelimeni päälle, siellä oli yli 500 viestiä odottamassa. Nykyiset joukkuetoverit, vanhat joukkuetoverit, entiset valmentajat – kaikki olivat ottaneet yhteyttä.

– Ihan edelleen, kun tapaa faneja Minnesotassa tai Buffalossa, kaikki ovat vain niin iloisia siitä, että voin hyvin. Tuo on niin mahtavaa ja tuollaiset jutut nostattavat kovaa ylpeyden tunnetta kiekkoyhteisöä kohtaan. Olemme kuitenkin hyvin tiivis ryhmä ja meidän pitää olla toistemme tukena.

Sairaalakäynnin jälkeen Okposo halusi pyhittää aikaa perheelleen, minkä myötä kevään tapahtumat jäivät tovin ajaksi pimentoon.

Samalla Okposo kävi keskusteluja niin aivotärähdyksiin perehtyneiden lääkärien kuin aiemmin aivotärähdyksiä kokeneiden pelaajien kanssa.

– Olen luottavainen siitä, että voin pelata edelleen. Tiedän, että voin pelata ilman huolia tai ilman pelkoa siitä, että koen pääosumia. Tuollainen on kuitenkin suuri huolenaihe jollekin sellaiselle, joka on kokenut tuollaista omalla kohdallaan. Jos en tuntisi oloani 100-prosenttisen terveeksi, en varmasti voisi sanoa noin.

Okposo nosti naureskellen esille rökäletappion, jonka hänen joukkueensa koki kesäliigan ottelussa Minnesotassa.

– Saimme pataan, 10-3. Olen kuitenkin kulkenut pitkän tien maaliskuulta ja oli upeaa päästä jälleen pelaamaan. Olen terve ja oloni on mainio!

Näin Okposo vakutteli olevansa täydessä iskussa, kun NHL-seurojen harjoitusleirit alkavat syksyllä.

29-vuotias Okposo teki viime kesänä seitsemän vuoden ja 42 miljoonan dollarin arvoisen diilin Sabresin kanssa. Ensimmäinen kausi Buffalossa tuotti yhteensä 45 (19+25) tehopistettä 65 runkosarjaottelussa.