Edmonton Oilers on noussut tuoreeltaan NHL:n häntäpäästä pudotuspelijoukkueeksi.

100 miljoonan dollarin jatkosopimuksen allekirjoittanut Connor McDavid on ottanut Oilersin reppuselkään. Samalla Oilers on tehnyt myös merkittäviä treidejä, joiden kohteena ovat olleet muun muassa tähtihyökkääjät Taylor Hall ja Jordan Eberle.

Oilers pääsi varamaan aikanaan ykkösvuorolla kolmena peräkkäisenä vuonna (2010-12).

Valinnat?

2010: Hall
2011: Ryan Nugent-Hopkins
2012: Nail Jakupov

Näistä Hall ja Jakupov ovat jo vaihtaneet maisemaa. Samainen kohtalo on käynyt myös aiemmille ykköskierroksen varauksille, Eberlelle ja Magnus Pääjärvelle.

Lista saattaa saada jatkoa myös Nugent-Hopkinsista, joka ei ole lunastanut missään vaiheessa kovia odotuksia.

Nugent-Hopkins on ehtinyt pelata jo kuuden vuoden ajan NHL:ssä. Yhteensä kahdella kaudella Nugent-Hopkins on pystynyt ylittämään 50 pisteen rajapyykin.

Viime kaudella Nugent-Hopkins iski 82 runkosarjaottelussa tehot 18+25=43.

24-vuotias kanadalaissentteri uhkaa jäädä kolmossentteriksi Oilersissa, sillä sekä McDavid että Draisaitl ovat keräämässä kärkiketjujen peliminuutteja keskushyökkääjäosastolla.

– Draisaitl on saamassa ison jatkosopimuksen ja McDavidin diili pyörähtää käyntiin ensi kauden jälkeen. Sentteriosastoon alkaa upota aika paljon rahaa. Jos Nugent-Hopkins haluaa jatkaa seurassa vielä pidemmän aikaa, hän tarvitsee ison ryhtiliikkeen, Edmonton Journalin toimittaja Bruce McCurdy pohtii.

McCurdy käy läpi jutussaan muun muassa sitä, miten Nugent-Hopkins on kohdannut entistä enemmän vastustajien parhaita pelaajia. Tämä ei ole sujunut mitenkään kovin kaksisesti, sillä esimerkiksi viime kaudella Nugent-Hopkinsin tehotilastolukema oli seuran huonoin, -10.

Kovana pelintekijänä tutuksi tulleen Nugent-Hopkinsin syöttöpisteiden keskiarvo on ollut myös laskussa.

Kaiken lisäksi Nugent-Hopkins operoi peräti kuuden miljoonan dollarin vuosituloilla.

Nugent-Hopkins on pyörinyt jo aiemmin siirtohuhuissa. McCurdyn mukaan treidi voi olla hyvin todennäköinen, mikäli Nugent-Hopkinsin suunta ei muutu merkittävästi.