Veteraanihyökkääjä Marian Hossan menetys oli Chicago Blackhawksille ikävä yllätys. 38-vuotias slovakialainen joutuu jättämään ainakin tulevan kauden kokonaan väliin vaikeiden iho-ongelmien ja niiden vaatiman lääkityksen vuoksi.

Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews kuvaili tilannetta Chicago Tribune -lehdessä ”sydäntäsärkeväksi”.

– Se, mitä hän joutuu käymään läpi, todella särkee sydämeni. Hänellä olisi pelille vielä niin paljon annettavaa. Pystyin kuvittelemaan hänet samanlaiseksi kuin Jaromir Jagr, eli että hän pelaisi vielä 45-vuotiaana, Toews sanoi.

– Minulla on tapana ottaa asiat vähän liian vakavasti ja olen toisinaan jopa negatiivinen penkillä. Mutta Hossa, vielä tuossa iässä, on aina niin rauhallinen ja positiivinen, Toews kehui.

Hossan joutuminen syrjään ei kuitenkaan tullut pelikavereille täytenä yllätyksenä. Toewsin mukaan pelikaverit tiesivät Hossan tilanteesta ja olivat osanneet varautua päätökseen.

Toisen Blackhawks-hyökkääjän Patrick Sharpin mukaan Hossa on suuri menetys myös pukukopin puolella.

– Meistä tuli vuosien saatossa hyviä ystäviä. Häntä kaivataan varmasti kaukalossa, mutta minulle ja joillekin muille vielä suurempi asia on, että hän ei ole enää pukukopissa, Sharp hamitteli Chicago Sun-Timesin haastattelussa.

Ei ole varmaa, pystyykö Hossa palaamaan kaukaloihin välivuoden jälkeen. Slovakilla on vielä neljä vuotta jäljellä peräti 12 vuoden mittaisesta sopimuksesta, jonka hän allekirjoitti 2009.

– Mielestäni nyt ei ole oikea aika yrittää ennustaa hänen tulevaisuutttaan, Blackhawksin GM Stan Bowman sanoi Chicago Tribunelle.

Blackhawks voi säästää Hossan 5,275 miljoonan dollarin vuosipalkan palkkakatostaan ilmoittamalla Hossan kauden alussa pitkäaikaisten loukkaantuneiden listalle.

– Se, millaisia liikkeitä teemme tässä asiassa, riippuu siitä, miltä kokoonpanomme ja pelimme näyttää lokakuussa. Tuolloin teemme ratkaisut sen mukaan, mille osastolle mahdollisesti tarvitsemme vahvistuksia, Bowman sanoi.