Detroit Red Wingsiä viime vuosien aikana edustaneen slovakialaistähden Tomas Tatarin jatkosopimusneuvottelut eivät ole sujuneet täysin mutkattomasti.

Tatar on päätynyt rajoitetuksi vapaaksi agentiksi. Hän ja Red Wings saattavat joutua välimieskäsittelyyn, mikäli sopua uudesta diilistä ei tule ennen 20. päivä heinäkuuta. Silloin ohjelmassa on puolueettoman tahon kuuleminen, jossa molemmat osapuolet kertovat oman näkemyksensä jatkosopimuksen arvosta.

Detroit Free Pressin toimittajan Helene St. Jamesin mukaan ongelma on tällä hetkellä sopimuksen kesto.

St. Jamesin mukaan Red Wings on tarjonnut Tatarille viiden vuoden jatkoa. Tatarin leiri taas hakee peräti seitsemän vuoden mittaista sopimusta.

Diilissä vuositulot liikkusivat noin viiden miljoonan dollarin tuntumassa.

Tatar ehti jo väläyttää slovakialaismedialle skenaariota, jossa hän vahtaisi seuraa.

– Välimieskäsittely on viimeinen vaihtoehto. Se on sitten vain pakollinen sopimus, joka sieltä tulee. Ellemme pääse sopimukseen Detroitin kanssa, käsittelyssä tarjotaan vuoden sopimusta. Se olisi varmaan viimeinen kauteni Detroitissa, Tatar sanoi CSA.sk:lle.

26-vuotias slovakialaislaituri on nakuttanut pisteitä tasaiseen tahtiin Red Wingsissä viime vuosien aikana. Tuoreimmalla kaudella Tatar keräsi 82 runkosarjaottelussa 46 (25+21) tehopistettä. Parhaalla sesongillaan Tatar oli lähellä rikkoa 30 maalin rajapyykin (29 osumaa, 2014-15).