Winnipeg Jets jäi viime kaudella pitkään jatkuneesta miehekkäästä taistelusta huolimatta ulos NHL:n pudotuspeleistä. Joukkue päätyi läntisessä konferenssissa yhdeksänneksi, seitsemän pistettä viimeistä jatkopaikkaa perässä.

Joukkueensa maalipörssin peräti 36 täysosumalla voittanut Patrik Laine oli yksi sesongin suurimpia ilonaiheita Jets-leirissä. Väkevästä debyyttikaudesta huolimatta hyökkääjä tietää, että henkilökohtaisella tasolla riittää ensi talvena petrattavaa monella rintamalla.

– Ihan kaikessa löytyy kehitettävää. Minun pitää olla nopeampi ja tehdä enemmän paikkoja itselleni. Meidän kaikkien täytyy olla parempia kuin viime vuonna. Uskon, että sen myös saavutan, Laine listaa Leijonat.comin haastattelussa.

Nuorehkon joukkueen epätasaisuus ja heikko puolustuspelaaminen syöksivät Jetsin ulos ratkaisupeleistä. Winnipeg päästi runkosarjassa peräti 256 maalia, joka oli neljänneksi eniten koko sarjassa.

– Päästettiin ihan liikaa maaleja. Kun joutuu joka ilta tekemään 3-4 maalia, se on aika paljon.

Helsingissä lomaillut ja uuteen kauteen valmistautuva Laine lisää myös, että erikoistilannepelaaminen takkusi pahasti. Toisen kauden NHL:ssä aloittava suomalaistähti on etenkin ylivoimalla suuressa roolissa, sillä viime kauden 36 maalista neljäsosa eli yhdeksän syntyi erikoistilanteista.