Aiemmin NHL toi julki ilmoituksen, jonka mukaan se ei aio osallistua ensi vuoden puolella järjestettäviin talviolympialaisiin.

Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että NHL jatkaa pelejään olympialaisten aikana.

Osa pelaajista on kuitenkin ilmoittanut lähtevänsä Etelä-Koreassa järjestettävään turnaukseen NHL:n päätöksestä huolimatta.

NHL:n komissaari Gary Bettman on väläytellyt mahdollisia sanktioita tai sääntöjärjestelyä, joilla estettäisiin kyseiset aikeet.

Aiemmin odotusarvo oli se, että talviolympialaisiin voivat osallistua AHL:ssä pelaavat pelaajat. Näistä pelaajista esimerkiksi Kanada ja USA olisivat rakentaneet joukkueidensa rungot olympialaisiin.

Nyt muun muassa Sportsnetsin toimittaja Elliotte Friedman väläyttelee mahdollisuutta, jossa NHL-sopimuksen alla AHL:ssä pelaavat pelaajat olisivat estyneitä osallistumaan olympialaisiin.

– Mutta jos vietät ensi kauden Euroopassa, silloin eteen voi tulla mahdollisuus pelata turnauksessa. Sääntöjä ei ole vielä kirjoitettu, mutta tuollaista viestiä on heitetty ilmoille, Friedman kirjoittaa.

Tämä taas voisi näkyä nopeasti siinä, että normaalisti AHL:ään suuntaavat nuoret pelaajat jäisivät Eurooppaan. Edessä voisi olla myös kikkailuja, joissa nuoria pelaajia lähetettäisiin entistä enemmän lainalle eurooppalaisiin seuroihin.

Aaltoliikettä on jo näkynyt muutamien venäläispelaajien kohdalla, jotka ovat perustelleet KHL-diilejä mahdollisuudella osallistua olympialaisiin.