Keväällä MM-kisoissa USA:n paidassa viilettänyt Johnny Gaudreau on noussut kohun keskelle Kanadassa.

Calgary Flamesin taiturimainen tähtihyökkääjä meni möläyttämään Philadelphiassa paikallisessa radiossa kommentin, jossa hän kertoi halustaan pelata vielä jonain päivänä Flyersissa.

Gaudreaulla on vielä monta vuotta jäljellä nykyistä sopimustaan Flamesin kanssa, eikä sanomisia katsottu hyvällä.

Nyt Gaudreau taustoitti Philadelphiassa antamiaan kommentteja.

– On ihan sama, keneltä NHL-pelaajalta kysyy, niin jokainen haluaisi varmasti pelata omassa kotikaupungissaan. Ihan kuka tahansa pitäisi sellaista mahdollisuutta kutkuttavana, Gaudreau sanoi Coutier-Postille.

Gaudreau on kotoisin Philadelphian läheisyydestä. Nuorena hän oli kova Flyers-fani.

– Siellä on kuitenkin ystäviä, perhe, lapsuudentuttuja, opettajia, vaikka ketä. Saan niin hurjaa kannustusta aina Philadelphiassa.

– Ei tätä kannata ymmärtää mitenkään väärin – rakastan Calgaryä. Calgary on mahtava kaupunki ja ihmiset seuraavat intohimoisesti Flamesia. Se on kunnon kiekkokaupunki. Nautin todella paljon siellä pelaamisesta, mutta varmasti jokainen NHL-pelaaja haluaisi pelata jossain vaiheessa kotikylässään.

Gaudreau hieman ihmetteli syntynyttä kohua.

– Minulla on kuitenkin vielä viisi vuotta jäljellä nykyistä sopimustani Flamesin kanssa. Mutta kuka tietää. Jos pelaamme hyvin täällä Calgaryssä, niin kenties jään kaupunkiin vielä tuonkin sopimuksen jälkeen usean vuoden ajaksi. Pidän kuitenkin kaupungista hyvin paljon.

– Oli kova paikka, kun näki kaikenlaisia kirjoituksia noin mitättömästä jutusta. Ehkä se sitten menee joskus noin, Gaudreau pyöritteli.

23-vuotias Gaudreau solmi viime kesänä Flamesin kanssa kuuden vuoden mittaisen sopimuksen, jonka yhteisarvo oli 40,5 miljoonaa dollaria. Viime kaudella Gaudreau nakutti Flamesille 72 runkosarjaottelussa tehot 18+43=61.