Detroit Red Wings valitsi kesäkuussa pidetyssä NHL:n varaustilaisuudessa hyökkääjä Jack Adamsin kuudennella kierroksella.

Valinnan yhteydessä sattui kuitenkin erikoinen nimiepisodi, josta johtuen Adams tiennyt, että hänet oli varattu NHL:ään, kunnes hänen avustajansa soitti hänelle ja onnitteli NHL-varauksesta.

Episodi tapahtui, kun Red Wings joutui NHL:n virallisten sääntöjen takia kuuluttamaan valintaa tehdessään Adamsin virallisen etunimen Johnin, jota 20-vuotias nuorukainen ei ole koskaan elämässään käyttänyt.

– Minun oikea nimeni on John, mutta äitini kutsuu minua Jackiksi. Minun koko perheeni kutsuu minua Jackiksi, joten menen sillä nimellä, Adams kertoo Detroit Free Press -lehden mukaan.

– NHL:ssä on kai joku sääntö, että heidän pitää varata sinut Johnina tai varausta ei hyväksytä. Kaikki läheiseni tekstasivat minulle aivan huolissaan, kiekkolupaus jatkaa.

Adams oli erittäin hämmentynyt, kun hän katsoi draftia TV:stä.

– Kuuntelin lähetystä ja siellä sanottiin ”John Adams”. Olin siihen vain: ”Hmm”. Sitten avustajani soitti minulle ja kysyi: ”Olenko iloinen?” Kysyin häneltä: ”Miksi olisin?” Ja hän vastasi: ”Koska sinut on valittu Red Wingsiin” Se oli aika hullua, Adams muistelee.

– Kaikki läheiseni tekstasivat minulle ja kysyivät: ”Hei, olitko se sinä?” Vastasin heille: ”Joo, se olin minä.” Some vain räjähti varauksesta. Moni ihminen vitsaili aiheesta, joten se oli aika hienoa.

Adamsin nimi aiheutti jo itsessään hämmennystä kiekkopiireissä, koska nuoren kiekkolupauksen nimikaima Jack Adams on legendaarinen Red Wingsin pelaaja, joka on niittänyt menestystä niin päävalmentajana, kuin GM:nä.

NHL:n parhaalle valmentajalle jaettava palkinto on nimetty Jack Adams -palkinnoksi.

Red Wings -fanit tiedustelivat jenkkinuorukaiselta myös, mitä hän tietää toisesta nimikaimastaan Yhdysvaltojen entisestä presidentistä John Adamsista.

– Iso kasa faneja tviittasi minulle ja kysyi, mitä tiedän presidentti John Adamsista. Hän on Bostonista, niin kuin minäkin… Toinen presidentti. En tiedä paljon hänen politiikastaan, mutta on hienoa, että meillä on sama nimi, Adams kertoo.

195-senttinen Adams pelaa ensi kaudella Yhdysvaltojen yliopistosarjassa Union Collegen riveissä.