”Thank you Dallas Stars, amazing feeling!”.

Vihreään tähtipaitaan pukeutuneen Miro Heiskasen julkaisu hänen Instagram-tilillään kertoo lyhyesti mutta ytimekkäästi suomalaislupauksen ajatukset NHL-varauksesta. Suomalainen saavutti juhannuksena yhden suurimmista unelmistaan.

– Olihan se totta kai hieno kokemus, NHL:ään tähdätään. Kyllä se tähän mennessä paras kokemus on, ykköskierroksella numerolla kolme varattu suomalaispuolustaja hehkutti SuomiKiekolle Vierumäellä.

Viime kaudella SM-liigaan ja HIFK:n paitaan häkellyttävän nopeasti murtautunut Heiskanen ei sanojensa mukaan ole tehnyt sen kummempia poppakonsteja menestyksen eteen.

Olemukseltaan rauhallinen ja fiksu nuori lupaus on tehnyt suuren määrän töitä ammattitaitoisten ihmisten kanssa.

Myös viime kaudella jatkuvasti kasvanut vastuu johti siihen, että Heiskanen puhkesi kukkaan Liigan debyyttikaudellaan, jonka aikana pelasi 45 kamppailua.

– Kyllä hyvä valmennus on taustalla. Olen treenannut paljon ja tehnyt hommia sen eteen, suomalainen viittaa NHL-varaukseen johtaneisiin asioihin.

– Viime kausi oli tosi hyvä, kun pääsin pelaamaan paljon ja sain vastuuta. Sain paljon kokemusta siitä, minkälaista on pelata miesten kanssa. Totta kai se eroaa vähän junioripelistä.

Näillä näkymin Heiskanen luutii ensi kaudella vielä HIFK:n takalinjoilla. Pelasi mies missä hyvänsä, on hänellä pullat nyt hyvin uunissa siinä mielessä, että suomalainen pääsee vielä näyttämään kyntensä rapakon takana ennen kauden alkua.

– Ihan hyvä fiilis on, pääsee treenailemaan ennen kuin lähtee käymään Dallasissa harjoitusleirillä. Katsotaan syksyllä, missä pelataan, suomalaislupaus aprikoi.