Rovaniemen Kiekko on tehnyt Mestiksen mittapuulla melko kovan luokan hankinnan.

Puolustaja Riccardo Sartori siirtyy Rovaniemelle suoraan Sveitsin liigan HC Luganon riveistä.

Sartori, 22, on pelannut Sveitsin NLA-liigaa jo neljällä kaudella. Varsinaiseksi pistelingoksi nuorta sveitsiläistä tuskin napapiirille hankittiin, sillä 131 NLA-ottelua ovat kartuttaneet Sartorin pistetiliä yhdellä maalilla ja viidellä maalisyötöllä.

Kausina 2009–14 Sartori pelasi joka vuosi ikäluokkansa juniorimaajoukkueessa.

Sartori pelaa RoKissa kauden mittaisella lainasopimuksella, sillä puolustaja teki huhtikuussa Luganon kanssa jatkosopimuksen kevääseen 2020 asti. Sartori saapuu Rovaniemelle syyskuussa. Luganolla on myös oikeus kutsua Sartori takaisin riveihinsä kauden aikana, swisshockeynews.ch -sivusto kertoo.

– Saimme Rickyssä sellaisen pelaajan, jota olemme puolustukseen hakeneet. Hän on erittäin hyvä luistelija, joka pystyy tekemään peliä vastustajan paineen alla. Hän on mielenkiintoinen pelaaja, joka omalta osaltaan auttaa joukkuetta laadukkaaseen pelaamiseen ja sitä kautta tulokseen, RoKin päävalmentaja Petri Karjalainen sanoo seuran nettisivuilla julkaistussa tiedotteessa.

– Olen kiitollinen saamastani mahdollisuudesta kasvaa ammattilaispelaajana ja ihmisenä. Odotan innolla tulevaa kautta ja uusien joukkuekavereiden tapaamista. Tämä kausi on minulle ensimmäinen oman kotiympäristöni ulkopuolella, joten uskon sen olevan tärkeä jakso urani kannalta, Riccardo Sartori puolestaan kertoo RoKin nettisivuilla.