NHL:n päättäjät tekivät huhtikuussa närää aiheuttaneen päätöksen jättää NHL:n sopimuksen alaiset pelaajat ja valmentajat pois ensi vuonna Etelä-Koreassa järjestettävistä olympialaisista.

Viime kaudella NHL:n pistepörssin ja MVP-palkinnon voittanut Edmonton Oilersin tähtihyökkääjä Connor McDavid on vieläkin liigan päätöksestä äärimmäisen tuohtunut.

– Olen erittäin järkyttynyt siitä. Emme pääse edustamaan maatamme korkeimmalla tasolla, eli olympialaisissa. Voi olla, ettemme välttämättä enää koskaan pääse edustamaan maatamme olympialaisissa. Vaikka pääsisinkin neljän vuoden päästä pelaamaan, tämä on silti harmittavaa, McDavid purki tuntojaan Sportsnetille tennisturnaus Rogers Cupin edustustapahtumassa Garden Tennis Clubilla.

Kirkkaimpia NHL-tähtiä vilisevän Kanadan maajoukkueen täytyy koota olympialaisiin erittäin nimetön ryhmä, joka koostuu todennäköisesti Euroopassa, AHL:ssa tai juniorisarjoissa pelaavista pelaajista.

– En usko, että Kanada saa koottua joukkuetta, joka olisi yhtä hyvä kuin NHL-pelaajista koottu porukka. Siitä olisi tullut erityinen ryhmä, ja olisin vain halunnut olla mukana siinä, McDavid kertoo.

NHL:n kovimmat venäläistähdet Aleksandr Ovetshkin ja Jevgeni Malkin ovat julkisesti kertoneet hakevansa erityislupaa olympialaisiin osallistumiseen.

20-vuotias McDavid ei kuitenkaan ole vielä valmis toimimaan kokeneempien tähtien tavoin.

– En halua liittyä siihen asiaan. NHL:ssä on paljon tyyppejä, jotka ovat olleet sarjassa pidempään kuin minä, ja heillä on paljon enemmän oikeutta vääntää kuin minulla. Ei kukaan halua jättää joukkuettaan kuukaudeksi. Tämä on harmittavaa, mutta näin asiat vain menevät välillä, pettynyt supertähti sanaili.